Jakub Glajza Futbal

Tri červené karty v boji o záchranu: Kvačany privítali súpera z Ľubochne

V 25. kole najvyššej futbalovej súťaže na Liptove sa v záchranárskom súboji stretli dve mužstvá z chvostu tabuľky. Kvačany privítali na svojom trávniku trápiacu sa Ľubochňu. Domáce prostredie nakoniec v tomto duely zohralo veľkú úlohu a Kvačany sa po góle v samom závere tešia z dôležitého víťazstva

Ilustračný obrázok k článku Tri červené karty v boji o záchranu: Kvačany privítali súpera z Ľubochne
Zdroj: TASR

Diváci, ktorí v pochmúrnom počasí zavítali na štadión v Kvačanoch o čosi neskôr ako sa patrí, prišli o zaujímavé momenty, ktoré ponúkli obidve mužstvá. Hneď v 1. minúte zápasu mal na kopačke otvárajúci gól hosťujúci kanonier Jozef Kmeť, no z piatich metrov prestrelil domácu bránku. Domácim tuhla krv v žilách o štyri minúty neskôr, keď takmer celú polovicu prešiel ich domáci záložník Erik Kuna, no jeho strela skončila len na tyčke. V 10. minúte mohli napokon domáci z ich úvodného tlaku vyťažiť gól po rohovom kope, no hlavička opäť skončila na konštrukcii hosťujúcej bránky.

Vyrovnaný priebeh v ďalších minútach

V ďalšom priebehu prvého dejstva sa hra vyrovnala. Hostia sa osmelili, začali lepšie brániť a dostali sa aj k zaujímavým streleckým pokusom. Jeden z nich v 36. minúte famóznym zákrokom zneškodnil domáci brankár Michal Kojš. Pár minút pred polčasom sa mohli domáci dostať do vedenia, no to by nemohol Erik Kuna zakončiť svoj hlavičkový pokus do siete z ofsajdovej pozície.

Dôležitý moment na začiatku druhého polčasu

V 49. minúte sa na ihrisku odohral zásadný moment, ktorý ovplyvnil ďalší priebeh zápasu. Hosťujúci hráč Peter Gerec si po odpískanom faule proti svojmu mužstvu neudržal nervy na uzde a za rečnenie mu rozhodca ponúkol možnosť pozrieť si zblízka druhú žltú kartu a následne červenú. Od tohto momentu sa hral veľmi nervózny zápas, kde sa postupne začali hostia venovať viac hlavnému rozhodcovi ako samotnej hre. V 58. minúte hosťujúca lavička stiahla z hry nervózneho Ondreja Chylu, no ani ten si neodpustil v okamihu ako prišiel na striedačku ďalšie hanlivé slová k rozhodcovi a ten mu ako vystriedanému hráčovi udelil ČK.

Hostia hrozili z brejkov

V ďalších minútach sa hostia v desiatich sústredili na bránenie a domácim hrozili z nebezpečných brejkov. Ich obrovská šanca prišla v 69. minúte, kedy sa po prepadnutí obrany, sám na bránu rútil Jozef Kmeť, no Michal Kojš sa opäť vyznamenal. V tej istej minúte sa na opačnej strane mohol presadiť Filip Fiačan, no jeho jedovatá strela len tesne minula roh brány.

Rozhodnutie prišlo v závere

Domáci hráči naďalej búšili do hosťujúcej obrany, no tá stále odolávala ich tlaku. Po ďalšom z mnohých rohových kopov sa k odrazenej lopte dostal domáci stopér a kapitán v jednej osobe Dušan Gregor, no jeho projektil takmer z 35 metrov skončil na brvne, ktoré sa možno ešte doteraz trasie. Vytúžený gól domáci napokon dosiahli až v 87. minúte, kedy sa po rohovom kope hlavičkou presadil výborne hrajúci Erik Kuna.

Nešportový koniec duelu

V samom konci zápasu sa odohrala ešte jedna situácia, po ktorej sa predčasne pod sprchy porúčal ďalší hosťujúci hráč Adam Chyla, ktorý uvidel druhú žltú kartu a následne červenú opäť za zbytočné reči, tentoraz na adresu asistenta rozhodcu. Po záverečnom hvizde a schádzaní z trávnika do šatní, si viacerí frustrovaní hráči Ľubochne neodpustili štipľavé slová na adresu rozhodcovskej trojice. Kvačany sa týmto triumfom priblížili k vytúženému cieľu a to záchrane príslušnosti v I. triede aj na budúci rok. O tom kto sa však nakoniec zachráni rozhodne až posledné kolo, v ktorom sa v priamom súboji stretnú mužstvá Smrečany-Žiar a Kvačany, pričom posledné slovo v tomto boji určite ešte nepovedali ani hráči z Jamníka, ktorí cestujú do Hubovej. Dráma teda stále pokračuje a vyvrcholí v poslednom kole súťaže.

TJ Družstevník Kvačany – TJ Havran Ľubochňa 1:0 (0:0)

  • Góly: 87. Kuna
  • TJ Družstevník Kvačany: Kojš – Lasák, Gregor, Borsík, Bella – Štefček, Tkáč, Kuna, Ogorek – Ďuroň, Fiačan
  • TJ Havran Ľubochňa: Dráb – P. Gerec, Vrtich, A. Chyla, Dutka – J. Gerec, Baran, F. Chyla, O. Chyla – Bruk, Kmeť
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM