Michal Paška Hokej

Tri góly v poslednej tretine priniesli MHK 32 tri body

Mikulášania len včera na domácom ľade privítali mladíkov z reprezentačnej dvadsiatky, už dnes ich čakal ďalší súper. V 17. kole nadstavbovej časti prvej hokejovej ligy hostili Detvu.

Na rozdiel od včerajšieho stretnutia, keď domáci hráči prehrávali v 8. minúte 0:2, mali tento raz úvodné minúty plne pod kontrolou. Už v 2. minúte otvoril skóre Valášek. Hostia sa s tým v žiadnom prípade nechceli zmieriť. Ubehli dve minúty a na 1:1 vyrovnával Dvořák, ktorý prekvapil Šiarnika v bránke MHK 32 umiestnenou strelou. Detva si v tejto časti hry vytvorila niekoľko šancí, veľkú spálil aj Kledrowetz. Devätnásť sekúnd pred prvou sirénou jeho delovka minula detviansku bránku.

Druhá tretina patrila gólovo hosťom. Šiarnik v 28. minúte nepodržal domáci kolektív. Méry vyslal ľahký puk na jeho svätyňu, no na prekvapenie všetkých skončil za chrbtom brankára Liptovského Mikuláša. Do konca tretiny si žiadny z tímov nevypracoval vážnejšiu príležitosť. O všetkom sa tak rozhodlo v poslednej tretine, ktorá sa, našťastie pre domácich, hrala podľa ich nôt.

Valášek si na konto pripísal druhý presný zásah v stretnutí, v 45. minúte vyrovnával na 2:2. Už o minútu sa MHK 32 podaril ukážkový obrat. Galko neváhal, vystrelil a puk skončil až za brankárom Lipnickým. V 53. minúte si pri nájazde Haasa pripísal dobrý obranný zákrok Klepáč. Možnému vyrovnaniu, a tým aj predĺženiu, dal ráznu stopku Bartík, ktorý v 59. minúte zvýšil na konečných 4:2

**Dušan Halahija, tréner Liptovského Mikuláša: **„Začali sme tak zle, ako sme včera hrali proti reprezentácii do dvadsať rokov. Od druhej tretiny sme boli lepším mužstvom. V záverečnej časti sa nám podarilo presadiť aj strelecky, čo rozhodlo. Myslím si, že naše víťazstvo je zaslúžené.“

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC 07 Detva 4:2 (1:1, 0:1, 3:0) Góly: 2. Valášek, 46. Valášek (Mravec), 47. Galko (Staroň), 59. Bartík (Pleva, Kadura) – 4. Dvořák (Mery), 28. Mery (Mahdalík, Šiška). Vylúčení: 5:6. Rozhodovali: Majling – Valko, Vyšný. Divákov: 336. Liptovský Mikuláš: Šiarnik – Holiga, Kledrowetz, Klepáč, Lištiak, Galko, Devečka – Bartík, Pleva, Kadura, Valášek, Mravec, Ďurný, Kuric, Piatka, Macík, Staroň, Matejka. **Detva: **Lipnický – Šiška, Škvarka, Dvořák, Hataš, Nemček, Penxsa, Zošiak – Srnka, Mahdalík, Paciga, Čanky, Kóňa, Čavrk, Rehuš, Piperek, Dobrý, Méry, Haas, Kentoš.

ilustračné foto: autor Vyjadrenie trénera sme doplnili o 19:40 hod

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM