Tomáš Batiz Šport Správy

Tri športové podujatia naprieč Liptovom: 123athlon zavŕšil cross triatlon na Mare, FOTO

V priebehu letných prázdnin sa na Liptove opäť uskutočnila séria troch športových podujatí, ktoré spájala myšlienka triatlonu. Organizátori sú s priebehom 123athlonu nadmieru spokojní!

Ilustračný obrázok k článku Tri športové podujatia naprieč Liptovom: 123athlon zavŕšil cross triatlon na Mare, FOTO
17
Galéria
Zdroj: 123athlon

Uplynulý víkend v Liptovskom Trnovci vyvrcholila záverečným pretekom CROSS TRIATLON obľúbená séria 123athlon. Účastníci si vyskúšali kombináciu 500m plávania v Liptovskej Mare, 14,5km na horskom bicykli po poliach a lúkach a 5km behu po lúke a prašnej ceste. Organizátori tieto preteky považujú za veľmi vydarený.

"Dobré počasie, teplá voda, náročnosť trate tak akurát a množstvo pozitívne naladených ľudí. To boli hlavné atribúty, ktoré definovali uplynulú sobotu. Veríme, že o rok sa nás strete ešte viac, a že sa nám podarí ešte čo to vylepšiť,“ skonštatoval člen organizačného tímu Michal Velner.

Víťazom tohtoročného triatlonu sa stal Vladislav Lukáč z klubu SPORTakus,ktorý do cieľa prišiel s časom 1:03:05. Medzi ženami trimufovala Martina Mesárošová z MPK Dolný Kubín a to s časom 01:19.28.

Zabojovali aj Liptáci

Spomedzi domácich pretekárov mali najlepší čas v cieli Samuel Trizna – 01:09:48, v ženskej kategórii Martina Bellušová, ktorá za prvou pretekárkou zaostala o necelé štyri minúty – 01:22:44. prezradil člen organizačného tímu Michal Velner.

V organizačnom tíme vládne spokojnosť

S celou sériou sú organizátori spokojní. „Na každom podujatí bolo viac účastníkov ako v poslednom ročníku. Teší nás záujem zo strane pretekárov. na douatlone bol dokonca dvojnásobný počet ľudí, taktiež sa strojnásobil počet pretekárov zapojených do celej série, čo bolo našim primárnym cieľom,“ dodal Velner.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM