Webnoviny - Hokej

Trličík už nie je trénerom Liptovského Mikuláša

Český tréner Mojmír Trličík je druhým odvolaným koučom v slovenskej hokejovej Slovnaft extralige v sezóne 2009/2010, z funkcie ho v stredu odvolalo vedenie MHk 32 Liptovský Mikuláš.

Dôvodom sú zlé výsledky mužstva v najvyššej súťaži. „Až do vymenovania nového trénera je poverený vedením mužstva Pavol Paukovček,“ informoval agentúru SITA riaditeľ klubu z Liptova Ľubomír Bubniak.

Trličík v Liptovskom Mikuláši skončil v priebehu dvoch mesiacov už druhýkrát. Najskôr v auguste podal demisiu, po pár dňoch sa však po dohode s funkcionármi klubu na lavičku vrátil. Liptáci pod jeho vedením v doterajšom priebehu ročníka z jedenástich zápasov vyhrali len dva a s deviatimi bodmi sú na poslednom 12. mieste tabuľky. „Odvolanie Mojmíra Trličíka s udalosťami z augusta by som vôbec nespájal. Je to iba o výsledkoch. S výnimkou zápasu s Popradom sme súperov vždy prestrieľali, nevedeli sme však dať góly a veľa sme inkasovali,“ vysvetľoval Ľubomír Bubniak.

Okrem trénerskej zmeny pribudli na Liptove do kádra aj noví hráči. Do Liptovského Mikuláša mieria traja Česi – brankár Michal Fikrt, obranca Patrik Hučko a útočník Václav Novák. Fikrt je na Slovensku známy najmä z pôsobenia v Nitre, Hučko zasa prešiel s hokejom takmer celú Európu a Novák okrem pôsobenia v Sparte Praha či v Liberci hral necelé dve sezóny v ruskom Avangarde Omsk. „Zatiaľ sme s nimi zmluvy nepodpísali. Fikrt by mal zaplátať dieru na našom brankárskom poste, kde máme prakticky od aprílového odchodu Martina Faltera problém,“ dodal Ľ. Bubniak.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM