Erik Bojničan Správy

Tuhá zima komplikuje život ľuďom bez domova: V Mikuláši však dostanú pomocnú ruku!

Zima je už naozaj tu. Počasie určite v tomto období komplikuje život aj ľuďom bez domova. V Liptovskom Mikuláši však dostanú pomocnú roku. Pozrite, ako.

Ilustračný obrázok k článku Tuhá zima komplikuje život ľuďom bez domova: V Mikuláši však dostanú pomocnú ruku!
Zdroj: TASR

Ľudia bez strechy nad hlavou nájdu v Liptovskom Mikuláši počas tuhých mrazov, ktoré sužujú sever Slovenska už niekoľko dní, pomocnú ruku. Podala im ju samospráva a pri komunitnom centre v Hlbokom postavila poľný stan.

Na žiadosť mesta ho bezodplatne zapožičalo Ministerstvo obrany SR, postavili ho dnes príslušníci Ozbrojených síl SR. „Stan má kapacitu 20 ľudí. Vykurovaný je pieckami na pevné palivo a ľuďom bez prístrešia je k dispozícii počas celého dňa i noci,“ povedala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková s tým, že teplé prikrývky poskytol mestu Červený kríž.

Na území mesta eviduje radnica približne 50 ľudí bez domova. Prenocovať môžu za symbolický poplatok aj v nocľahárni v Hlbokom. Jej kapacita je 12 miest, osem pre mužov a štyri pre ženy. Nocľaháreň je otvorená celoročne a okrem nocľahu majú ľudia bez prístrešia možnosť vykonať aj základnú osobnú hygienu a oprať si bielizeň. Poľný stan bude bezdomovcom k dispozícii do konca februára 2016.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM