Tomáš Batiz Správy Správy

Turistická letná sezóna sa blíži: Čo od nej očakávajú hotelieri?

Hotelierov v Liptovskom Mikuláši čaká už o pár dní letná sezóna, v ktorej chcú zaujať osobitným štýlom. Čo od blížiacich teplých dní môžeme očakávať?

Ilustračný obrázok k článku Turistická letná sezóna sa blíži: Čo od nej očakávajú hotelieri?
Zdroj: Dnes24.sk

Liptov je medzi slovenskými i zahraničnými turistami každým rokom viac obľúbený. Môžu za to podľa odborníkov nepokoje vo viacerých svetových destináciách. Ubytovatelia v regióne sa už v týchto dňoch pripravujú na letnú sezónu, ktorá by mala priniesť viac atrakcií i lepšie služby.

Najobľúbenejšou voľbou je Liptov

„Klienti postupne menia výber miesta dovolenky. To znamená, že preferujú najmä európske destinácie a medzi nimi aj Slovensko. V rámci neho bol určite najobľúbenejšou voľbou Liptov, keďže je tu veľa možností ako sa dá tráviť voľný čas, napríklad výlety do hôr či akvaparky. Pritom, klíma a prostredie dovolenky je veľmi podobné zahraničnej,“ skonštatovala manažérka cestovnej kancelárie Liptour Jana Lipovská Štiavnická.

Počet strávených nocí v regióne sa takisto postupne zvyšuje, hotelieri dúfajú, že je to zárodok úspešnej letnej sezóny. „Mali sme úžasnú zimu a verím, že ešte lepšie bude to leto. Turisti tu majú všetkého navyše, pretože dovolenka pri mori je o leňošení a opaľovaní sa na slnku a tu je cestovný ruch o aktivitách,“ vyjadril spokojnosť majiteľ Koliby Gréta Anton Považský.

Nepriaznivé počasie vedia vynahradiť

Bez ohľadu na počasie majú turisti v tomto regióne vždy na výber z množstva aktivít. „Okrem hôr a akvaparkov majú turisti na výber z viacerých podujatí, ktoré ponuku veľmi zaujímavo doplnia,“ doplnila PR manažérka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Katarína Šarafínová.

Extravaganciou chce zaujať horský hotel Liptovský dvor. „Všetko je u nás postavené na tradícii a spravme niečo, čo bude v úplnom rozpore s týmto, jednoducho protiklad. Prinesieme sem sneh, prinesieme sem pláž a veci, ktoré sa robia pri vode a skúsime urobiť takúto zvrátenosť, že to postavíme na jeden deň hore nohami a to je naša plážová party,“ opísal riaditeľ hotela Richard Holec.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM