Slávka Kellová Rôzne

TV Liptov vysiela po novom

Diváci Televízie Liptov si budú musieť zvyknúť na nové vysielanie. Od pondelka totiž televízia v premiére vysiela trikrát do týždňa. Za zmeny môže šetrenie.

Z pôvodných piatich premiérových dní sa vysielanie TV Liptov zredukovalo na tri dni v týždni. V rovnakom premiérovom čase od 18 hodiny bude vysielať v pondelok, v stredu a v piatok. Ostatné dva pracovné dni v týždni sú venované reprízam. Víkend na obrazovkách televízie bude patriť ako „za starých čias“ výberu toho najlepšieho z uplynulého týždňa. Relácia Arkády dostala dvojtýždňovú periodicitu.

Kvalita spravodajstva by sa podľa súčasného vedenia mala zachovať. Zníži sa len kvantita vyrábaných príspevkov, „bude sa teda racionálnejšie pracovať s témami, ktoré sa budú pokrývať,“ hovorí predseda predstavenstva Peter Lehotský. „Minulý rok televízia vysielala v priemere 6 spravodajských príspevkov denne, čo je dnes z finančného hľadiska neúnosné,“ konštatuje Mario Kermiet, šéfredaktor spravodajstva TV Liptov.

V roku 2010 dostala televízia z mestského rozpočtu na celý chod zhruba 155 tisíc eur. Podľa návrhu rozpočtu, ktorý by mali poslanci schváliť začiatkom februára bude rozpočet oproti minulému roku zredukovaný o zhruba 33 až 35 %: „Jeden variant je teraz 110 000 eur, druhý zhruba 92 000, stále sa to však mení,“ vypočítava predseda predstavenstva. Taktiež došlo k redukcií vyplácania honorárov externým redaktorom o viac ako 50%. Televízia tým sleduje zvýšenie využívania štyroch z piatich interných zamestnancov, ktorí sa môžu venovať výrobe príspevkov.

Ďalšou zmenou vo vysielaní by mali byť nové prvky v programovej štruktúre, o ktorých vedenie televízie zatiaľ nechce bližšie hovoriť. Sledovanosť televízie by zmenami utrpieť nemala. Množstvo spravodajských príspevkov by mala nahradiť vyváženosť a objektívnosť tém.

Do budúcnosti má televízia pripravené tri alternatívy ako pokračovať vo vysielaní a zvažuje, ktorá bude finančne priechodná. Najideálnejšou by mala byť digitalizácia vysielania.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM