Správy

Tvrdší bič na podvodníkov: Mesto sprísnilo prideľovanie vyhradených parkovacích miest

Liptovskomikulášske mestské zastupiteľstvo schválilo sprísnené nové pravidlá na prideľovanie a užívanie vyhradených parkovacích miest pre ľudí so zdravotným postihnutím. Týmto spôsobom chce účinne zamedziť ich neoprávnenému zneužívaniu.

Ilustračný obrázok k článku Tvrdší bič na podvodníkov: Mesto sprísnilo prideľovanie vyhradených parkovacích miest
Foto: Slávka Kellová

„Zdravotne postihnutým spoluobčanom budeme aj naďalej vychádzať v ústrety, ale museli sme už konečne presne stanoviť podmienky vyhradzovania a užívania takýchto parkovacích miest, keď to bližšie nešpecifikuje zákon o pozemných komunikáciách,“ uviedol vedúci mestského oddelenia dopravy a verejných priestranstiev Ľubomír Hán.

Hlavným dôvodom spomínaného opatrenia je podľa neho neúmerný nárast počtu žiadostí o vyhradené parkovacie miesta. „Nezostávalo nám nič iné, iba pozastaviť ich vydávanie, lebo všetci vieme, že najmä na sídliskách, kde je vo všeobecnosti nedostatok miest na parkovanie, sú často zneužívané rodinnými príslušníkmi a ten, kto takúto pomoc skutočne potrebuje, tam už ani nebýva,“ zdôraznil Hán.

„Začíname prehodnocovať existujúce vyhradené parkovacie miesta. Nové budeme oprávneným žiadateľom so všetkými nevyhnutnými náležitosťami prideľovať na dvojročné obdobie a krátko pred uplynutím ho opäť dôkladne prehodnotíme,“ dodal s tým, že na území L. Mikuláša je aktuálne vydaných 54 vyhradených parkovacích miest pre ľudí so zdravotným postihnutím.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM