Romana Buganová Kultúra

Umenie ticha v Liptovskom Mikuláši: Pantomíma oslavuje už 55. výročie, toto nás onedlho čaká

Pantomíma zažíva už 55 rokov a v Liptovskom Mikuláši jej vystrojili poriadnu oslavu. Na mikulášskych divadelných doskách sa pri tejto príležitosti predstaví pantomimická špička - známy liptovský mím Miroslav Kasprzyk s partiou.

Ilustračný obrázok k článku Umenie ticha v Liptovskom Mikuláši: Pantomíma oslavuje už 55. výročie, toto nás onedlho čaká
Zdroj: Dnes24.sk

Predstavenia piatich generácií špičkových umelcov sa začnú 21. augusta o 19:00 hodine na Námestí osloboditeľov v Liptovskom Mikuláši. Diváci zažijú na jednom mieste niekoľko generácií mímov, medzi ktorými nebude chýbať populárny Miroslav Kasprzyk či Juraj Benčík, ktorý roky účinkoval aj v svetoznámom Cirque du Soleil.

„Slovenská pantomíma žije a napriek finančným problémom bude žiť naďalej. Má totiž mladé srdce a to len tak ľahko neprestane biť. Od roku 1994, keď sme v Liptovskom Mikuláši založili festival PAN, sa nám podarilo osloviť tisícky mladých umelcov. Veľký prísľub je aj účasť amatérskych mímov, súborov a študentov, ktorí majú chuť v tomto umení pokračovať,“ konštatuje najznámejší liptovský mím a zároveň člen Federácie európskych mímov Miroslav Kasprzyk.

Umenie ticha bude oslavou pantomímy na Slovensku a zároveň pozvánkou na tradičný festival PAN, ktorý sa v Liptovskom Mikuláši bude už tradične konať v novembri.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM