Správy

Upršané leto si vyžiadalo svoju daň: Toto je jedna z najhorších sezón

Tohtoročné leto sa skutočne nemôže pochváliť pravým letným počasím. Liptov trápia neustále výkyvy počasia. Hoci sa letná sezóna ešte neskončila, hornoliptovské strediská ju už teraz hodnotia ako jednu z najhorších.

Ilustračný obrázok k článku Upršané leto si vyžiadalo svoju daň: Toto je jedna z najhorších sezón
Zdroj: TASR

Niektoré liptovské kúpaliská pociťujú za posledné mesiace enormný pokles návštevníkov ako po iné roky. „Od začiatku letnej sezóny evidujeme oveľa nižšiu návštevnosť letného kúpaliska. Štatistika je oproti mesiacom júl – august 2013 nižšia o približne 50 percent,“ uviedla Silvia Čížiková, riaditeľka hotela Sorea, ktorý prevádzkuje kúpalisko v Liptovskom Jáne. „Vzhľadom na počasie je to jedna z najhorších sezón na akú sa na letnom kúpalisku pamätáme,“ dodala. V mesiaci júl tu mohli návštevníci využiť iba tri kalendárne dni, kedy nepršalo a slnko svietilo celý deň.

Sezóna nevyšla ani na Liptovskej Mare

Na pomaly sa končiace leto nebude v dobrom spomínať ani obec Liptovský Trnovec. Na Liptovskej Mare klesla návštevnosť oproti minulému roku až o 60 percent. „Tohtoročná sezóna je asi najhoršia za posledných päť rokov. Návštevnosť v prvom rade ovplyvňuje počasie, keďže sme prírodné kúpalisko,“ zhodnotila Petronela Petříčková, manažérka plážového kúpaliska Liptovský Trnovec.

Mikulášsky akvapark je výnimkou

„Na to, aké je počasie a leto je návštevnosť akvaparku veľmi dobrá. Ešte definitívne nehodnotíme. Sústredíme sa na posledné letné dni a sviatky, kedy očakávame veľký záujem návštevníkov. Predpokladáme, že návštevnosť bude podobná ako minulý rok,“ prezradila Zuzana Fabianová, hovorkyňa spoločnosti Tatry mountain resorts.

Oproti ostaným strediskám má mikulášsky akvapark výhodu v zastrešení svojich bazénov v dobudovanom Tropickom raji, ktorý zabezpečuje kúpanie sa aj v nepriaznivom a chladnom počasí.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM