Michal Paška Hokej

Uram potvrdil povesť, dal dva góly

V úvodnom zápase nového ročníka prvej hokejovej ligy dnes prehral Púchov na domácom ľade s HK 32 Liptovský Mikuláš 1:4. Dva góly dal kanonier Marek Uram.

Hokejistom HK 32 Liptovský Mikuláš vyšiel vstup do novej sezóny na výbornú. Už v úvode zápasu nenechali nič na náhodu a v presilovke otvoril skóre Piatka, ktorý dorazil strelu Staroňa. Do konca prvej časti hry sa Liptovský Mikuláš tešil ešte raz, postaral sa o to kanonier Uram – stalo sa tak dokonca v oslabení.

Po pol hodine hry sa skóre menilo opäť, keď sa domácim podarilo vyrovnať po dorážke Zemka. Potom to bola už len záležitosť HK 32. Po peknej akcii prihral Lištiak Mravcovi, ten Uramovi, ktorý bez problémov skóroval (1:3). Uram mohol skórovať aj do tretice. V 58. minúte mu Hulák v poslednej chvíli vypichol puk, ku ktorému sa dostal Bartík, prihral Plevovi, ktorý upravil na konečných 1:4.

Rudolf Záruba, tréner Liptovského Mikuláša: „Sme radi, že sme v dnešnom zstretnutí získali tri body. Určite to nebol ľahký zápas. V našej zostave nastúpili viacerí mladí hráči, ktorí ešte potrebujú zbierať prvoligové skúsenosti. V ťažkých momentoch nás podržal brankár Palko. Sme radi, že sa Marek Uram uviedol dvomi gólmi a svojim výkonom strhol aj ďalších hráčov. Bodaj by mu to tak sypalo aj naďalej.“

HK Púchov – HK 32 Liptovský Mikuláš 1:4 (0:2, 1:1, 0:1) Góly: 31. Zemko (Prna) – 3. Piatka (Staroň), 17. Uram (Piatka), 38. Uram (Mravec, Lištiak), 58. Pleva (Bartík). Rozhodovali: Jung – Šťastný, M. Tvrdoň. **Vylúčení: 8:8, navyše Tichý (Púchov) 10. minút za filmovanie. **Presilovky a oslabenia: **1:1. **HK Púchov: Zubo – Hulák, Celar, Tichý, Richter, Vereš, Kováčik – Vraník, Ludvig, Bajtala, Bednárik, Linet, Čopák, Kubiš, Varga, Juríček, Kudlej, Zemko, Prna. **MHK 32 Liptovský Mikuláš: **Palko – Lištiak, Michal Klepáč, Kledrowetz, Nitriansky, Devečka Peter Klepáč, Kokavec, Hyben – Ďurný, Mravec, Kadura, Valášek, Paukovček, Kuric, Pajong, Pleva, Bartík, Uram, Piatka, Staroň.

foto: autor

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM