Tomáš Batiz Správy

Úspešný tretí roční Liptovfestu: FOTO priamo z podujatia

Festival dobrej zábavy, jedla a zážitkov uplynulý víkend v Liptovskom Mikuláši navštívilo takmer štyritisíctristo ľudí. Liptákom sa spolu s návštevníkmi podarilo vytvoriť Slovenský rekord v lyžičkovom tanci.

Ilustračný obrázok k článku Úspešný tretí roční Liptovfestu: FOTO priamo z podujatia
3
Galéria
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Úspešný tretí ročník podujatia Liptovfestu aj tento rok zabavil v našom okrese tisíce ľudí. „Podujatie je pre nás oslavou Liptova, jeho pestrosti, atrakcií, tradícií a to všetko v modernom prevedení, tak aby sme návštevníkov bavili. Tých k nám prišlo takmer štyritisíctristo a najviac si užívali atrakcie areálu, koncerty, úžasnú atmosféru pri pokuse o Slovenský rekord v lyžičkovom tanci, ale aj výborné jedlo, či večerné kino pod holým nebom,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov Darina Bartková.

Mnohí turisti vďaka festivalu prvýkrát ochutnali grilovaný oštiepok, vyskúšali liptovské pivo a objavili brusnicovú Demänovku. Liptáci minulý rok pokorili rekord v klobúkovom tanci a tento krát s pomocou tanečníkov z HybajHO! vtiahli ľudí do víru tanca s lyžičkami. „Energia, ktorá išla z tanca bola jedinečná. Ľudia veľmi rýchlo zvládli kroky a napriek teplu a vysokému tempu nám pomohli a vytvorili sme Slovenský rekord v lyžičkovom tanci. Naraz tancovalo s lyžičkami až šesťdesiatsedem tanečníkov,“ povedala členka predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu Regino Liptov Sylvia Artzová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM