Tomáš Batiz Krimi

V akcii celá mikulášska stanica hasičov: Z kamióna sa valil hustý dym, čo sa dialo?

V Liptovskom Mikuláši bolo horúco. Hasiči zasahovali na ulici 1. mája, kde horel kamión.

Ilustračný obrázok k článku V akcii celá mikulášska stanica hasičov: Z kamióna sa valil hustý dym, čo sa dialo?
Zdroj: Hasičský záchranný zbor

Šľahajúce plamene a hustý dym robil problémy hasičom, ktorí zasahovali pri hasení kamiónu na hlavnom dopravnom ťahu v Liptovskom Mikuláši. “Požiar bol ohlásený krátko po jednej hodine v noci. Na miesto bola poslaná celá mikulášska stanica, ktorá predstavovala dokopy 15 hasičov. Na pomoc prišli aj hasiči z Liptovského Hrádku,” informuje Eva Krajčiová z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Liptovskom Mikuláši.

Hasičom sa po pätnástich minútach podarilo požiar dostať pod kontrolu, pričom na hasenie nasadili ťažkú penu, ktorej spotrebovali 400 litrov. “Najväčším rizikom pri zásahu bolo vytečenie nafty z nádrží, ktorá by pomohla k rozšíreniu požiaru, ale našťastie k tomu nedošlo,” pokračovala Krajčiová zo záchranného zboru v Liptovskom Mikuláši.

“Presná škoda na majetku ešte nie je v tejto chvíli známa. Predbežne sa odhaduje na sumu 45 000 €,” povedala Eva Krajčiová z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Liptovskom Mikuláši.

Príčina vzniku požiaru je zatiaľ v štádiu vyšetrovania. Predpokladá sa, že ide o úmyselné konanie. Na miesto bol prizvaný aj zaisťovateľ príčiny požiarov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM