Tomáš Batiz Šport

V behu na lyžiach nám robia radosť: Smerčiaková a Mikuš víťazmi v celkovom hodnotení

Skvelú sezónu majú za sebou aj mikulášski bežci na lyžiach.

Ilustračný obrázok k článku V behu na lyžiach nám robia radosť: Smerčiaková a Mikuš víťazmi v celkovom hodnotení
Zdroj: Dnes24.sk

Na slávnostnom vyhodnotení sezóny Slovenského pohára v behu na lyžiach v Levoči sme spoznali ocenenia, ktoré získali aj mikulášski pretekári. Tí sa medzi bežkárskou elitou nestratili a skončili aj na stupni víťazov.

Úspešná Smerčiaková a Mikuš

Najlepšie obstáli Aneta Smerčiaková a Ján Mikuš, ktorí rovnako skončili prví v juniorskej a aj v kategórii dospelých. „Aj keď sezóna nevyšla podľa mojich predstav, tak si toto ocenenie veľmi vážim. Chcela by som sa poďakovať za podporu a starostlivosť môjmu trénerovi pánovi Ševčíkovi, servismanom pánovi Iľanovskému a pánovi Balážovi za vždy dobre pripravené lyže a všetkým ktorí ma podporovali,“ skonštatovala Smerčiaková.

So sezónou je spokojný aj Lipták Ján Mikuš: „Sezóna bola dobrá. Som spokojný, že som vyhral celkové hodnotenie Slovenského pohára za mužov aj juniorov.Chcem sa všetkým podakovať za podporu. Veľmi si to vážim,“ poznamenal.

Ambiciózna Bruňová

Medzi staršími dorastenkami sa v behu na lyžiach nestratila ani Lenka Bruňová, ktorá v celkovom hodnotení na vyhodnotení Slovenského pohára skončila na druhom mieste. „Ak by mi niekto na začiatku sezóny povedal, že sa celkovo umiestnim na druhom mieste v Slovenskom pohári, zrejme by som sa len dobre pobavila. No stalo sa to skutočnosťou a ja som nesmierne šťastná, že všetko čo som do toho dala sa mi aj naozaj vrátilo späť,“ zhodnotila.

Celkové sezónne hodnotenia mikulášskych pretekárov na Slovenskom pohári v behu na lyžiach:

  • Martin Stankoviansky 2.miesto v mladších žiakoch
  • Samuel Beťko 3.miesto v starších žiakoch
  • Lenka Bruňová 2.miesto v starších dorastenkách
  • Aneta Smerčiaková 1.miesto v juniorkách a 1.miesto v ženách
  • Jano Mikuš 1.miesto v junioroch a 1.miesto v mužoch

Pekné výsledky v celkovom hodnotení dosiahli aj sestry Daniela a Viktória Pikalové, ktoré sa síce do najlepšej trojky nedostali, ale svojimi výkonmi viacerých v tejto sezóne prekvapili.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM