Michal Paška Futbal

V derby zápase dôležitá výhra Tatranu

V dnešnom derby zápase druhej futbalovej ligy podľahla rezerva Ružomberka na domácom trávniku MFK Tatran Liptovský Mikuláš najtesnejším rozdielom.

Liptovský derby zápas bol mimoriadne dôležitý pre obidve mužstvá. V 2. minúte vystrelil spoza šestnástky Kočan, ale mieril vedľa. O 5. minút to strelou skúšal Latiak, ale nemala potrebnú razanciu. Po desiatich minútach hry domáca rezerva zahrávala štandardnú akciu, ale Šavol bol pri nej pozorný. V 15. minúte vystrelil Tomko, no jeho strela bola prislabá.

O minútu na to pálil Latiak vysoko nad. Ružomberčania v 17. minúte zahrávali rohový kop, ktorý ale spoľahlivo vyrazil Šavol. Aktívny kapitán Liptovského Mikuláša Latiak mieril v 19. minúte spoza šestnástky vedľa. Viac šancí mal v tejto časti hry Liptovský Mikuláš. Pri jednej z nich Kočanovi chýbali len centimetre. Po rohu Tatranu sa Latiakova odrazená strela dostala k Tomkovi, ten bol ale v ofsajdovej pozícii. Do konca polčasu si už žiadny z tímov nevypracoval vážnejšiu gólovú príležitosť.

Vstup do druhého polčasu vyšiel lepšie Ružomberku, ale strelu Šmahaja z dvadsiatich metrov v 49. minúte Šavol výborne vyrazil. Povzbudení Ružomberčania mali výbornú možnosť otvoriť skóre v 53. minúte – gól sa im nepodarilo streliť ani na dvakrát po akcii, na ktorej konci bol Lovás. Veľkú radosť mikulášskym fanúšikom, ktorí na derby zápase nechýbali, priniesla 60. minúta, keď sa gólom presadila po peknej akcii nová posila v drese Tatranu – Labaška.

Ružomberčania sa snažili o vyrovnanie, nepodarilo sa im to ani po rohovom kope v 70. minúte. Spoza šestnástky po peknej akcii domáci vystrelili v 78. minúte, ale Šavol bol na svojom mieste. Mikulášania už do konca zápasu udržali dôležité víťazstvo. ** Pavol Strapáč, tréner Liptovského Mikuláša: **„Bolo to náročné derby stretnutie. Domáci boli posilnení viacerými hráčmi z áčka, na ihrisku to bolo vidieť. Urobili sme všetko preto, aby sme sa na tento dôležitý zápas čo najzodpovednejšie pripravili. Boli sme aktívnejší, podarilo sa nám vypracovať šance. Teší ma, že sme jednu z nich premenili na víťazný gól. Myslím si, že o ten gól sme boli lepší a naše víťazstvo je zaslúžené. Som veľmi rád, že sme konečne prelomili streleckú smolu, ktorá nás sprevádzala od začiatku sezóny. S prístupom aj výkonom našich hráčov som spokojný. Rád by som ešte veľmi pekne poďakoval našim fanúšikom, ktorí merali cestu z Liptovského Mikuláša a v ťažkých chvíľach nás neopustili. Ďakujeme za podporu, verím, že sme im víťazstvom urobili radosť.“

MFK Ružomberok B – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 0:1 (0:0) Góly: 60. Labaška Žlté karty: **Moravčík, Labaška **Divákov: **378 **MFK Ružomberok B: **********Smieška – Kováč (63. Gerec), Ondrek (32. Almasky), Gejdoš, Ondrík, Janso, Svrček, Nagy, Šmahaj (Sobota), Lovás **MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol – Kmeť, Kapláň, Latiak, Šupej, Tomko (46. Labaška), Bezák, Líšivka (81. Paděra), Moravčík, Gejdoš (58. Šlosár), Kočan

Článok sme aktualizovali o 15:38 hod.

foto: autor

rkb_tatran
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM