Samospráva

V Dovalove reklamujú nový povrch vozovky: Cestári musia opraviť zle zrekonštruovaný úsek tamojšej cesty

Vedenie liptovskohrádockej radnice v uplynulom období opakovane upozornilo na nutnosť opätovnej opravy pred pár rokmi v rámci budovania kanalizácie zle zrekonštruovaného povrchu úseku cesty v mestskej časti Dovalovo. Opravné práce by sa mali na základe reklamácie uskutočniť už na jar.

Ilustračný obrázok k článku V Dovalove reklamujú nový povrch vozovky: Cestári musia opraviť zle zrekonštruovaný úsek tamojšej cesty
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

„Jednoducho, zhotoviteľ osadil v snahe znížiť náklady príliš tenký asfaltový koberec, ktorý sa v náročných podhorských klimatických podmienkach ukázal ako nevhodné riešenie. Povrch vozovky sa začal zakrátko ešte v záručnej dobe celoplošne olupovať a rozpadať,“ vysvetlil primátor Branislav Tréger.

Zároveň prízvukoval, že na nevhodnosť zvolenej technológie upozorňovalo mesto hneď na začiatku rekonštrukcie, hoci daná cesta nie je v jeho správe. „Ten povrch nebol zvolený a položený dobre, čo sa naplno prejavilo už v záručnej dobe aj napriek ubezpečeniam, že určite vydrží dlho,“ skonštatoval Tréger.

„Záručná doba sa predĺžila následnou čiastočnou opravou, ktorá sa tiež neosvedčila. Preto hoci sú aj oveľa horšie cesty, trváme na pokračovaní a riadnom vybavení tejto opätovnej reklamácie,“ dodal primátor Liptovského Hrádku. Hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja Lenka Záteková uistila, že sa tak stane už v máji.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM