Tomáš Batiz Správy

V Hlbokom postavia nové komunitné centrum: Pomôcť má k sociálnemu začleňovaniu

V rómskej osade Hlboké vznikne nové komunitné centrum. Mikulášska radnica naň získala peniaze z externých zdrojov.

Ilustračný obrázok k článku V Hlbokom postavia nové komunitné centrum: Pomôcť má k sociálnemu začleňovaniu
Zdroj: Dnes24.sk

V rómskej osade Hlboké v Liptovskom Mikuláši postavia nové komunitné centrum. Radnica získala na jeho výstavbu viac ako 300.000 eur z externých zdrojov. Novostavba sa bude nachádzať v tesnej blízkosti už existujúceho komunitného centra na okraji osady.

Podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej má centrum prispieť k sociálnemu začleňovaniu vylúčených osôb, zlepšeniu ich sociálnej situácie a zvýšeniu vzdelanosti, čo podporí ich začlenenie medzi majoritu a zvýši možnosti uplatnenia na pracovnom trhu.

„Zastavaná plocha objektu bude bezmála 300 metrov štvorcových. V rámci objektu vzniknú klubovne, dielňa pre rozvoj remeselných zručností, kuchyňa na praktické tréningy varenia a zariadenie osobnej hygieny,“ dodala.

Priestory tiež poslúžia pre prácu s marginalizovanými skupinami na ich vzdelávanie, zaškoľovanie a poradenstvo. Výstavba sa začne po skončení procesu verejného obstarávania a jeho následnej kontrole. „Predpokladaný začiatok stavebných prác je na prelome leta a jesene, ukončenie očakávame v poslednom kvartáli roku 2019,“ uzavrela.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM