Tomáš Batiz Správy

V Hlbokom pribudli dva kontajnery: Pomôcť majú občianskej poriadkovej službe

V rómskej osade Hlboké najnovšie pribudlu dva kontajnery. Pomôcť majú mestskej polícii a občianskej poriadkovej službe.

Ilustračný obrázok k článku V Hlbokom pribudli dva kontajnery: Pomôcť majú občianskej poriadkovej službe
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Projekt z oblasti prevencie kriminality v meste, ktorý nesie názov: Zvýšenie bezpečnosti v sociálne vylúčených a rizikových lokalitách v meste Liptovský Mikuláš, finančne podporilo Ministerstvo vnútra SR. „Suma 18 000 eur z externých zdrojov poputovala na zakúpenie dvoch kontajnerov a vybavenie, či technické pomôcky pre pracovníkov mestskej polície,“ konštatuje Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Začiatkom roka začala v Liptovskom Mikuláši svoju činnosť občianska poriadková hliadka, na ktorú získalo mesto 120.000 eur z externých zdrojov. „Po tom čo sme vybrali zodpovedných ľudí, tak potrebujeme sa aj o nich postarať, aby nemali dôvod povedať, že im niečo chýba,“ zhodnotil nákup dvoch nových kontajnerov Ján Blcháč, primátor mesta Liptovský Mikuláš.

V občianskej poriadkovej službe figurujú štyria členovia a jeden koordinátor, ktorí sa striedajú v dopoludňajšej a popoludňajšej zmene. Ráno hliadka dozerá na deti na priechodoch pre chodcov na Nábreží 4. apríla smerom k Základnej škole M. R. Martákovej a Základnej škole Dr. A. Stodolu. Hliadka preventívne pôsobí aj proti vzniku nelegálnych skládok odpadu a nahlási nelegálne stavby.

Ako podotkol náčelník Mestskej polície v Liptovskom Mikuláši, cieľom projektu je eliminácia páchania trestnej činnosti, páchania priestupkov a porušovania všeobecných nariadení mesta Liptovský Mikuláš. „Medzi najčastejšie porušenia, ktoré zaznamenávame v lokalite Hlboké, patrí spaľovanie odpadu, znečistenie verejného priestranstva a rušenie nočného kľudu,“ dodal Jančuška.

Interiér nového kontajnera, ktorý pribudol v rómskej osade Hlboké
Interiér nového kontajnera, ktorý pribudol v rómskej osade Hlboké / Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM