Tomáš Batiz Správy

V Hrádku pribudol nový workout park: Kedy si môžete zacvičiť pod holým nebom?

V areáli Základnej školy s materskou školou na Hradnej ulici v Liptovskom Hrádku pribudlo nové vonkajšie ihrisko určené na cvičenie s vlastnou váhou. Octago workout park má čiastočne vynahradiť dlhodobo chýbajúce priestory telocvične.

Ilustračný obrázok k článku V Hrádku pribudol nový workout park: Kedy si môžete zacvičiť pod holým nebom?
Zdroj: Dnes24.sk

„Na začiatku sme začali uvažovať, ako čo najefektívnejšie využijeme voľný priestor na školskom dvore. Chceli sme, aby sa deti aj zabavili, aj si zašportovali. Nakoniec som na našiel projekt Octago – Rozhýb Svoje Mesto a jeho súčasť Rozhýb Svoju Školu. Vtedy ma napadla myšlienka otvoriť školu aj pre komunitu v Liptovskom Hrádku a okolí,“ vysvetlil riaditeľ školy Marián Žiška. Projekt financovali z rozpočtu školy, prispelo aj mesto Liptovský Hrádok, Komunitná nadácia Liptov a ďalší sponzori.

Dostupné verejnosti

Ihrisko je verejnosti k dispozícii denne od 06.00 h do 21.00 h. „Určené je pre všetkých, ktorí sa tam dokážu udržať. Deti do 15 rokov však môžu cvičiť len pod dohľadom dospelej osoby. Workout park je dostupný zadarmo, treba sa len zodpovedne a slušne správať,“ doplnil Žiška.

Pod holým nebom

Cvičenie na workoutových ihriskách pod holým nebom sa na Slovensku začalo udomácňovať približne pred troma rokmi. Popularita funkčného tréningu, pri ktorom sa využíva hmotnosť vlastného tela, neustále narastá. Jeho výhodou v porovnaní s fitnescentrami je skutočnosť, že sa cvičí vonku na čerstvom vzduchu a na cvičenie nie je potrebné žiadne špeciálne vybavenie. Začiatočníci si vystačia s hrazdou a bradlami.

Viac informácii z Liptovského Hrádku:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM