Tomáš Batiz Správy

V Hrádku zrekonštruovali odbornú školu: Zateplenie za vyše 200 000 eur

Žilinský samosprávny kraj zateplil, vymenil okná a zrekonštruoval vykurovanie na Strednej odbornej škole elektrotechnickej v Liptovskom Hrádku. Informovala o tom hovorkyňa ŽSK Lenka Záteková.

Ilustračný obrázok k článku V Hrádku zrekonštruovali odbornú školu: Zateplenie za vyše 200 000 eur
Zdroj: TASR

V rámci stredného Slovenska Žilinský samosprávny kraj zateplil štyri školy. Rekonštrukciou prešla aj Stredná odborná škola elektrotechnickej v Liptovskom Hrádku. „Zníženie energetickej náročnosti budov, ktoré boli postavené ešte v časoch, kedy sa nad takýmito úsporami zatiaľ nepremýšľalo, je dôležité pre nás i samotné školy. Vďaka zatepleniu a výmene okien dokážeme na vykurovaní ušetriť desiatky tisíc eur ročne. Do obnovy v rámci projektu MunSEFF sme investovali spolu 1,15 milióna eur, z čoho až 170.000 eur nám vrátili v rámci projektovej dotácie,“ uviedol predseda ŽSK Juraj Blanár.

V SOŠ elektrotechnickej v Lipovskom Hrádku ŽSK uskutočnil rekonštrukciu s cieľom zníženia energetickej náročnosti za takmer 234.000 eur. „Okrem výmeny okien a zateplenia sme riešili aj priestor átria, odkiaľ unikalo teplo. Podarilo sa nám zatepliť tiež podstrešný priestor, a tak sa vložená investícia vráti už čoskoro,“ podotkla Dana Mažgútová, riaditeľka odboru školstva Úradu ŽSK.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM