Správy

V Ižipovciach si budú voliť nového starostu a poslancov: V riadnych voľbách sa neprihlásil dostatok kandidátov

Maličká liptovská obec Ižipovce s necelou stovkou obyvateľov, kde sa bez kandidátov v riadnom termíne nemohli uskutočniť komunálne voľby, bude mať s veľkou pravdepodobnosťou po sobotňajších (7.3.) doplňovacích voľbách platne zvoleného starostu a poslancov obecného zastupiteľstva.

Ilustračný obrázok k článku V Ižipovciach si budú voliť nového starostu a poslancov: V riadnych voľbách sa neprihlásil dostatok kandidátov
Zdroj: Dnes24.sk

Po troch funkčných obdobiach bude mať konečne nástupcu doterajší starosta Milan Franko. „Už naozaj stačilo tejto nevďačnej rehole. Splnil som chlapsky dané slovo, že to potiahnem dovtedy, kým sa nájdu iní kandidáti s ochotou prevziať zodpovednosť za ďalší osud našej nádhernej dedinky,“ uviedol.

O päť poslaneckých postov sa uchádzajú deviati kandidáti, o starostovský jeden. „Vytypovaných sme mali viacerých vhodných kandidátov, ale keď sa informovali, čo ich čaká, radšej rýchlo ustúpili od tohto úmyslu. Našťastie, jeden zostal, a tak budeme mať prakticky určite nového starostu,“ konštatoval Franko.

„Rozhodol som sa už nekandidovať ani za poslanca, lebo to by nerobilo dobrotu. Navyše, mám zamestnanie, ktoré nechcem viac ukracovať. Samospráva takejto malej obce nie je žiadne lízanie medu. Problémov je ako v oveľa väčšej, len potrebných financií takmer vôbec niet,“ dodal dosluhujúci starosta Ižipoviec.

Podobné články:

Foto: ilustračné, obec Ižipovce

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM