Slávka Kellová Rôzne

V Jasnej začína sezóna už v piatok

Vďaka priaznivému mrazivému počasiu, ktoré umožnilo technicky zasnežovať a výdatnej nádielke prírodného snehu, strediská Jasná Nízke Tatry a Vysoké Tatry Tatranská Lomnica otvárajú lyžiarsku sezónu už o dva dni.

V piatok sa začne nová lyžiarska sezóna v stredisku Jasná Nízke Tatry. V prevádzke bude štvorsedačková lanovka a zjazdovka Biela púť a vlek na Záhradkách. Prevádzkovateľ strediska zasnežuje aj časť Luková, prevádzka lanovky na tejto zjazdovky však zatiaľ nie je istá. „Závisí to od aktuálnych snehových podmienok v najbližších dňoch. Pevne veríme, že počasie nám bude priať, bude dostatočne mrznúť a nebude fúkať silný vietor, ktorý nám robí pri zasnežovaní zjazdoviek občas problémy,“ uviedla riaditeľka pre komunikáciu a PR spoločnosti Tatry mountain resorts Katarína Šarafínová.

Na južnej strane Chopku pôjde lanovka Kosodrevina Srdiečko. V Tatranskej Lomnici bude v prevádzke kabínková lanovka a lyžovať sa bude z medzistanice Štart do Tatranskej Lomnice.

Stredisko Jasná Nízke Tatry je najväčším lyžiarskym strediskom na Slovensku. Na severnej i južnej strane Chopku ponúka 36 km zjazdoviek. Z nich je viac ako 17 km zasnežovaných. Prepravná kapacita lanoviek a vlekov pri plnej prevádzke predstavuje takmer 25 000 osôb za hodinu.

Prvý deň sa lyžiari môžu tešiť na lyžovačku za symbolické jedno Euro.

zdroj: WEBNOVINY, TMR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM