Tomáš Batiz Správy

V Liptovskom Mikuláši pribudli nové rýchlostné merače: Pozrite, kde presne!

Doprava v Liptovskom Mikuláši by mohla byť, podľa radnice, o niečo bezpečnejšia. Nové rýchlostné merače pribudli na nových miestach.

Ilustračný obrázok k článku V Liptovskom Mikuláši pribudli nové rýchlostné merače: Pozrite, kde presne!
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Predstavitelia radnice systematicky pracujú na odstraňovaní dopravných problémov v Liptovskom Mikuláši. Ich najnovší počin poslúži na zvýšenie bezpečnosti cestnej premávky. „Pristúpili sme k zakúpeniu dvoch meračov rýchlosti s jej zobrazením, dnes ich montujeme do terénu,“ konštatoval vedúci odboru dopravy a životného prostredia mestského úradu Gabriel Lengyel.

Merače rýchlosti osadili na Borbisovej v smere do mesta a v mestskej časti Demänová v smere do Demänovskej Doliny.

Zvýšiť chcú bezpečnosť premávky

„Cieľom osadenia meračov rýchlosti je zvýšenie bezpečnosti cestnej premávky v lokalitách, ktoré sú dopravne veľmi zaťažené. Je dokázané, že tieto zariadenia pozitívne vplývajú na dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti, nakoľko psychologicky pôsobia na vodiča a upozorňujú ho na jej prekročenie,“ zdôraznil. Merače rýchlosti budú zaznamenávať aj intenzitu cestnej premávky a evidovať rýchlosti prechádzajúcich vozidiel. Tieto informácie poslúžia mestu a dopravnej polícii pri riešení a návrhu ďalších opatrení na zvýšenie bezpečnosti cestnej premávky v týchto lokalitách.

Náklady dosiahli výšku 4 200 eur

Celkové náklady na obstaranie meračov, vrátane ich inštalácie a nastavenia budú vo výške 4 200 eur. „Kladieme dôraz na riešenie problémov dopravy v našom meste koncepčne a dlhodobo. Naším cieľom je zvýšenie bezpečnosti na cestách, ale chceme prispieť aj k plynulosti premávky v Mikuláši,“ dodal primátor Ján Blcháč.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM