Slávka Kellová Rôzne

V meste by mohlo pribudnúť 50 nových pracovných miest

DOPLNENÉ: Francúzska spoločnosť Gergonne Industrie chce od mesta kúpiť vyše dvetisíc metrov štvorcových pozemkov v priemyselnom parku a postaviť na nich výrobnú a skladovú halu. Rozhodnúť o tom majú mestskí poslanci.

„Jej dcérska spoločnosť GPI Slovensko pôsobí na území mesta už päť rokov a vyrába komponenty predovšetkým pre automobilový priemysel. Pozemky, ktoré od mesta nadobudne, majú slúžiť na rozšírenie výroby. Následne by tak materská spoločnosť Gergonne Industrie vytvorila v Liptovskom Mikuláši priestor pre rozvoj ďalších asi päťdesiat pracovných miest v horizonte troch rokov,“ povedal primátor Alexander Slafkovský.

O predaji pozemkov by mali rozhodovať mestskí poslanci už vo štvrtok. Podľa primátora je navrhovaná cena 18 eur za meter štvorcový o takmer dve eurá vyššia ako súdnoznalecká. „Mesto by tak za predaj prebytočného majetku získalo skoro 39-tisíc eur. Zároveň by stabilizovalo pozíciu spoločnosti v našom meste a pomohlo jej vytvoriť pre našich občanov ďalšie pracovné príležitosti,“ dodal Slafkovský.

Nove priestory sú pre spoločnosť nevyhnutnosťou. V tejto chvíli sídlia v prenajatých priestoroch a podľa vyjadrení spoločnosti dosiahli svoje kapacitné možnosti. „Gro pozemkov už máme. Pozemok od mesta potrebujeme na dotvorenie celého nášho priemyselného parku aj na budúcu expanziu výrobných a skladovacích priestorov,“ hovorí Klein zo spoločnosti GPI Slovensko. Mestský pozemok tak v prípade schválenia bude súčasťou zhruba 17 000 m2 areálu.

Pred rokovaním s mestom o cene pozemku bola predstava spoločnosti o niečo menšia. „Momentálne nás však tlačí čas, aby sme mohli žiadať o stavebné povolanie,“ dodáva Klein. Výroba by v nových priestoroch mala byť spustená v auguste tohto roka. Celková investícia projektu predstavuje výšku zhruba 3 milióny eur.

Vyjadrenie spoločnosti sme doplnili o 16:58. skk, SITA foto: skk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM