Samospráva

V meste pracuje 150 poberateľov hmotných dávok: Postupne sa vystriedajú celé stovky

Približne tri desiatky liptovskomikulášskych poberateľov dávok v hmotnej núdzi si ich začali v uplynulých dňoch odpracovávať činnosťami ponúknutými tamojšou mestskou samosprávou. Postupne by sa malo pri plnení tejto povinnosti vystriedať až niekoľko stovák ľudí.

Ilustračný obrázok k článku V meste pracuje 150 poberateľov hmotných dávok: Postupne sa vystriedajú celé stovky
Zdroj: TASR

„Predbežne sme uzavreli trojmesačnú spoluprácu s úradom práce, ktorá sa v prvej fáze týka 150 poberateľov. Samozrejme, túto povinnosť si bude musieť splniť podstatne väčší počet, no pre všetkých by sme naraz nenašli dosť práce, preto sa vystriedajú postupne,“ uviedol viceprimátor Jozef Repaský.

Celé sa to podľa neho iba pomaly rozbieha, tak je priskoro na akékoľvek hodnotenia. „Síce máme dlhoročné skúsenosti s aktivačnými prácami, no toto je novinka, lebo dávka v hmotnej núdzi sa musí odpracovať bez nároku na nejakú ďalšiu finančnú odmenu. Dôležitú úlohu tu určite zohrajú koordinátori,“ pokračoval.

„Neboli by sme radi, keby to ľudia cítili ako dehonestujúce nútené práce. Preto sme hľadali adekvátnu náplň aj pre kvalifikovanejších, napríklad dozor na mestských športoviskách či rôznu drobnú administratívu, no zamerali sme sa aj na upratovanie okolo rómskej osady v Hlbokom či cesty na Háj Nicovô,“ dodal Repaský.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM