Alexandra Kolínská Samospráva

V meste vzniká nevšedné občianske združenie: Touto liptovskou dobrotou chcú osloviť turistov

V meste zakladajú nové občianske združenie. Jeho vznik odobrili poslanci mestského zastupiteľstva. Pozrite o čo ide.

Ilustračný obrázok k článku V meste vzniká nevšedné občianske združenie: Touto liptovskou dobrotou chcú osloviť turistov
Zdroj: TASR

V meste zakladajú Občianske združenie Liptovské droby. Jeho vznik odobrili poslanci mestského zastupiteľstva. Združenie bude fungovať ako verejno-súkromné partnerstvo. „Členstvo bude otvorené každému, kto súhlasí so stanovami a cieľmi združenia. Cieľom je zachovanie gastronomickej tradície Liptova,“ uviedla hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

„Chceme ponúknuť obyvateľom a návštevníkom najvyššiu kvalitu regionálnej špeciality zo zemiakov, ktoré sú charakteristickou plodinou tohto kraja. Združenie zjednotí receptúru obľúbenej pochúťky a bude dbať na prípravu a servírovanie jedla v najvyššej a stabilnej kvalite," zdôvodnil založenie združenia primátor Ján Blcháč.

„Získaním svetového certifikátu a chráneného zemepisného označenia Liptovské droby združenie prispeje k rozvoju turizmu a získaniu dobrého mena Liptova a celého Slovenska,“ dodala Čapkovičová. Žiadosť o registráciu združenia podajú na ministerstvo vnútra do konca roka. Do rovnakého termínu budú schválené aj stanovy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM