Iné športy

V meste zahájili svetový šampionát juniorov: Dnes začína ísť do tuhého!

Majstrovstvá sveta juniorov v alpskom lyžovaní slávnostne otvorili v utorok večer na Námestí osloboditeľov v Liptovskom Mikuláši. Všetkým pretekárom a divákom sa prihovorila aj Veronika Velez-Zuzulová, ktorá je ambasádorkou tohto významného podujatia.

Ilustračný obrázok k článku V meste zahájili svetový šampionát juniorov: Dnes začína ísť do tuhého!
Foto: Slávka Kellová

Svetový šampionát juniorov krátko po devätnástej hodine oficiálne otvorila Janka Gantnerová, prezidentka Slovenskej lyžiarskej asociácie. Slávnostný otvárací ceremoniál sa konal na námestí v Liptovskom Mikuláši, po ňom už budú od stredajšieho predpoludnia nasledovať samotné preteky. Ambasádorkou svetového šampionátu je slovenská zjazdová lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová. „Teší ma, že ma sem zavolali a veľmi si to vážim. Myslím si, že budem komentovať nejaké preteky a pôjdem aj do televízneho štúdia. Som rada, že som v kontakte s lyžovaním, pretože tri mesiace som bola zavretá v nemocniciach a na rôznych rehabilitáciách. Teším sa, že som konečne na vzduchu a blízko lyžovania,“ povedala Velez-Zuzulová.

Trojnásobnú účastníčku ZOH by potešil zvýšený divácky záujem o šampionát v Jasnej, ale veľké ilúzie si v tomto smere nerobí.„Majstrov­stvá sveta juniorov nemávajú veľkú divácku účasť. Myslím si však, že pretekárom to nebude prekážať. Ak budú mať dobre pripravené trate, ak sa budú mať kde najesť a vyspať, budú spokojní,“ myslí si bratislavská rodáčka.

Velez-Zuzulová pozná pocit víťazstva na MS juniorov. Na vlastnej koži ho zažila v roku 2002, tentoraz bude pretekárov sledovať v inej pozícii než zvyčajne. „Budem najradšej, keď budú Slováci pred všetkými ostatnými. Mám veľa kamarátov Francúzov a budem rada, ak sa podarí úspech aj im, ale rada by som bola, keby sa najviac darilo Slovákom,“ dodala ambasádorka „slovenského šampionátu“.

Dekorovanie víťazov

Až do 6. marca bude Liptov dejiskom juniorských majstrovstiev sveta juniorov v alpských disciplínach. Každý deň budú svahy lyžiarskeho strediska Jasná dostupné pre širokú verejnosť zdarma. Priame prenosy bude vysielať verejnoprávna televízia a niektoré kategórie sa objavia dokonca aj na obrazovkách Eurosportu.

Každý deň až do 5. marca si najlepšia trojica pretekárov príde po svoje medaily do centra mesta počas slávnostného dekorovania víťazov, ktoré sa bude začínať vždy o 19:00 hod. na Námestí osloboditeľov.

Global24/tasr

MSJ v Jasnej, otvorenie
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM