Slávka Kellová Iné športy

V Mikuláši chcú založiť florbalovú ligu: Prihláste svoj tím

V Liptovskom Mikuláši vznikajú snahy o založenie mestskej florbalovej ligy. Organizátori v týchto dňoch hľadajú záujemcov o tento šport, ktorého tradícia by sa mohla začať písať na prelome jari a leta.

Ilustračný obrázok k článku V Mikuláši chcú založiť florbalovú ligu:  Prihláste svoj tím
Foto: Slávka Kellová

„Hrávalo by sa v Liptov aréne podľa oficiálnych pravidiel florbalu. Potrebujeme však vedieť, či by bol zo strany Liptákov záujem,“ vysvetľuje jeden z organizátorov Tomáš Batiz. Hoci florbal nemá v Liptovskom Mikuláši svoje zázemie, organizátori poškuľujú po snahe časom prihlásiť jeden z tímov do Slovenskej ligy.

Florbal si pomaly ale isto získava priazeň športovcov na celom Slovensku. „Osobne ma tento šport veľmi baví a venujem sa mu už istý čas. Navyše, hoci sa Liptovský Mikuláš prezentuje značkou „Mesto olympijských víťazov“, treba sa pozerať aj na ostatné športy, o ktoré si myslím, že by tunajší ľudia mali záujem,“ dodáva Tomáš Batiz.

Ak by sa nazbieral dostatočný počet záujemcov, štart úvodného ročníka mestskej florbalovej ligy by sa mohol začať už toto leto. Každý tím by mal nazbierať minimálne osem hráčov. Jednotlivé tímy sa môžu v prípade predbežnej registrácie a ďalších otázok obrátiť na mailový kontakt lmflorbal@gmail.com.

Foto: Tomáš Batiz

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM