Tomáš Batiz Správy

V Mikuláši inovujú priechody: Takmer polstovku radnica nasvecuje nabielo

V Liptovskom Mikuláši chcú zvýšiť bezpečnosť pre cnodcov. Takmer stovka priechod sa nasvecuje nabielo.

Ilustračný obrázok k článku V Mikuláši inovujú priechody: Takmer polstovku radnica nasvecuje nabielo
Zdroj: Dnes24.sk

Miesto žltého svetla začne mesto Liptovský Mikuláš svietiť v blízkosti priechodov nabielo. Je to ďalšie opatrenie na zvýšenie bezpečnosti chodcov, ktoré v týchto dňoch zavádza radnica.

Robotníci aktuálne v teréne pracujú na zvýrazňovaní priechodov pre chodcov formou výmeny svietidiel verejného osvetlenia z nevýrazného žltého svetla na svetlo biele. „V prvej etape v tomto roku nasvietime 53 priechodov v Starom meste, na Nábreží, v Demänovej a na Podbrezinách. V ďalších mestských častiach pokračujeme v budúcom roku,“ vysvetlil primátor Ján Blcháč a priblížil, že radnica sa už dlhšie zameriava na zvyšovanie bezpečnosti chodcov na našich miestnych komunikáciách.

„Za ostatný rok sme reflexne vyznačili 23 frekventovaných priechodov najmä v blízkosti školských zariadení a v tejto aktivite pokračujeme ďalej," zhodnotila Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Ako dodal primátor Blcháč, radnica mesta realizuje vyšší štandard zvýraznenia vyťažených priechodov prostredníctvom inteligentných priechodov pre chodcov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM