Tomáš Batiz Správy

V Mikuláši klesá počet obyvateľov: Čo sa od posledného roku zmenilo?

Konsolidovaná výročná správa mesta poukázal na zaujímavé, ale zároveň aj smutné porovnanie s minulým rokom.

Ilustračný obrázok k článku V Mikuláši klesá počet obyvateľov: Čo sa od posledného roku zmenilo?
Zdroj: Dnes24.sk

Ku koncu minulého roka žilo v Liptovskom Mikuláši 31.404 obyvateľov. Oproti predchádzajúcemu roku je to o 109 ľudí menej, čo predstavuje pokles o 0,35 percenta. Vyplýva to z konsolidovanej výročnej správy mesta, ktorú na dnešnom zasadnutí mestského zastupiteľstva zobrali poslanci na vedomie.

Z celkového počtu obyvateľov bolo vlani 15.057 mužov (47,95 percenta) a 16.347 žien (52,05 percenta). „Z mesta sa vlani odsťahovalo 467 ľudí, zomrelo 267 Liptovsko­mikulášanov a, naopak, narodilo sa 281 detí a prisťahovalo sa 375 nových obyvateľov,“ ozrejmila hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková s tým, že vývoj počtu obyvateľov má v meste dlhodobo klesajúci charakter.

Liptovský Mikuláš zaznamenal vlani 88 percent obyvateľov slovenskej národnosti, dve percentá rómskej národnosti a približne 1,3 percenta českej národnosti. Približne 30 percent Liptovskomiku­lášanov sa hlásilo k Rímskokatolíckej cirkvi, 22,5 percenta k Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania a bez vyznania bolo 30 percent obyvateľov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM