Tomáš Batiz Správy

V Mikuláši obnovia dve hasičské zbrojnice: Koľko na to dostalo mesto z ministerstva?

V Liptovskom Mikuláši sa zveľadia dve hasičské zbrojnice. Mesto na rekonštrukciu získalo peniaze z ministerstva vnútra.

Ilustračný obrázok k článku V Mikuláši obnovia dve hasičské zbrojnice: Koľko na to dostalo mesto z ministerstva?
Zdroj: TASR

V Liptovskom Mikuláši obnovia dve hasičské zbrojnice v mestských častiach Liptovská Ondrašová a Bodice. „Mestu sa podarilo na ich rekonštrukciu získať externé zdroje od ministerstva vnútra,“ upresnila Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš. V Liptovskej Ondrašovej je projekt zameraný na rekonštrukciu strechy a prístavbu garáže pre hasičskú cisternu a hasiacu techniku. V Bodiciach tiež zrekonštruujú strechu, garáže a vnútorné priestory pre techniku a uloženie výstroja.

„Projekt má tiež zvýšiť akcieschopnosť požiarneho zboru, zvýšiť komfort vzdelávania a výcviku členov dobrovoľného hasičského zboru mesta či zlepšiť podmienky skladovania výstroja a výzbroje. Súčasťou je vybudovanie hygienických a sociálnych priestorov podľa súčasných hygienických noriem a potrieb zasahujúcich hasičov,“ vysvetlil primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.

Radnica získala na obnovu bezmála 60-tisíc eur, spoluúčasť mesta predstavuje približne 10-tisíc eur. Projekt by mali zrealizovať v tomto roku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM