Tomáš Batiz Správy

V Mikuláši odstránili čierne skládky: Stále ostáva 112 ton odpadu

Nelegálne skládky sú častým problémom na viacerých územiach po Slovensku. V Mikuláši odstránili za posledné dni dokopy viacero skládok. V tomto procese chce radnica pokračovať.

Ilustračný obrázok k článku V Mikuláši odstránili čierne skládky: Stále ostáva 112 ton odpadu
Zdroj: Dnes24.sk

V Liptovskom Mikuláši odstránili skládku za Jánošíkovým väzením v Palúdzke. V našom meste sa tak postupne odstránilo 40 čiernych skládok.

„Nachádzali sa v lokalitách v Liptovskej Ondrašovej-Ráztoky, v Hlbokom, nelegálne skládky boli aj v Palúdzke, pri starej ceste do Iľanova, na Priemyselnej, kopili sa aj popri Váhu, v okolí Hája a inde. Celkovo išlo o 34 ton odpadu,“ poznamenala Viktória Čapčiková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

V meste však stále zostáva 112 ton na niekoľkých nelegálnych skládkach. Mesto podalo žiadosť na Environmentálny fond o financie na likvidáciu ďalších nezákonne umiestnených odpadov. „Chceme získať vyše 8 400 eur. Hlavným cieľom je zlepšenie stavu životného prostredia,“ uviedla Mária Lošonská z oddelenia životného prostredia a poľnohospodárstva.

V katastri mesta sa v súčasnosti nachádzajú ešte stále skládky v Ondrašovej, v Palúdzke, v Hlbokom a na Priemyselnej ulici. Ak radnica získa peniaze z eurofondov, skládky odstráni ešte v tomto roku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM