Slávka Kellová Rôzne

V Mikuláši otvoria moderné kino: Tešte sa aj na festival a online prenosy

Už v roku 2011 sa v Liptovskom Mikuláši šepkalo o výstavbe nového kina v nákupnom centre na Kamennom poli. Táto myšlienka vyše roka spala, ale dnes je už realitou. V Liptovskom Mikuláši otvoria v tomto roku tri moderné kinosály.

Ilustračný obrázok k článku V Mikuláši otvoria moderné kino: Tešte sa aj na festival a online prenosy
Foto: Slávka Kellová

V nákupnom centre na Kamennom poli stavebný ruch počas zimy utíchol, ale od marca sa stavebná firma opäť pustí do výstavby priestorov, v ktorých by sa už od začiatku októbra tohto roka mali začať premietať prvé filmy. „Budú to moderné kinosály s najlepšími technológiami tak po zvukovej ako aj obrazovej stránke,“ približuje Branko Lapoš, manažér nákupného centra. Premietať sa budú 3D filmy, pretože „módne“ premietanie v 4D a 5D sa neuchytili ani v západných krajinách.

Festivaly a online prenosy

Prevádzkovateľom kinosál je česká spoločnosť Golden Apple Cinema so sídlom v Zlíne, ktorá v Liptovskom Mikuláši vstúpi na slovenský trh. „Spoločnosť tu plánuje zorganizovať aj filmový festival, podobne ako to robí u nich v Zlíne,“ približuje Branko Lapoš. „Diváci sa však môžu tešiť aj na online prenosy napríklad opier, alebo budú môcť sledovať v priamom prenose majstrovské stretnutia či iné športové podujatia.“ Umožní to zabudovanie moderného satelitného systému. V troch kinosálach rôznych veľkostí bude môcť sledovať filmy spoločne okolo 440 divákov.

Kino vo vzduchu

Kvôli výstavbe kina prechádza nákupné centrum stavebnými úpravami. Kinosály sa pristavujú k prvému nadzemnému podlažiu a budú stáť vo vzduchu na stĺpoch. Ich dokončenie je naplánované na august až september tohto roka.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM