Tomáš Batiz Správy

V Mikuláši pokračovali protesty Za slušné Slovensko: FOTO priamo z miesta

Po kratšej pauze sa v Liptovskom Mikuláši uskutočnilo štvrté pokračovanie protestných zhromaždení Za slušné Slovensko. Koľko prišlo ľudí?

Ilustračný obrázok k článku V Mikuláši pokračovali protesty Za slušné Slovensko: FOTO priamo z miesta
7
Galéria

Po veľkonočnej prestávke pokračovali vo štvrtok 5. apríla zhromaždenia Za slušné Slovensko, pričom naše mesto nebolo výnimkou.

U nás sa opäť uskutočnilo na tradičnom mieste na Námestí mieru. V centre mesta tentoraz podľa slov organizátorov prišlo približne do 250 ľudí. Na facebookovej udalosti sa k nemu prihlásilo cca 192 ľudí. Ide tak o najmenší počet ľudí, na predchádzajúce zhromaždenia prišlo podľa organizátorov postupne približne 800 ľudí.

Pred štvrtým pokračovaním zhromaždení Za slušné Slovensko došlo pri požiadavkách demonštrantov k jednej novej veci. “Politikom chceme odkázať, že nestrpíme, aby s našou spoločnosťou naďalej hrali manipulatívne hry a v štátnych a verejných funkciách zotrvávali osoby podozrivé z korupcie, porušenia zákona či napomáhania zločineckým skupinám, ale aj z nekompetentnosti a nečinnosti,” skonštatoval Jiří Kolínský, organizátor podujatia.

Ako ďalej poznamenali organizátori, dve hlavne požiadavky ostávajú stále rovnaké. Pribudlo k ním však odvolanie policajného prezidenta Tibora Gašpara. “Pán Drucker tvrdí, že potrebuje čas na rozhodnutie o novom policajnom prezidentovi. Ak politici boli schopní vytvoriť novú vládu za dva dni, tak nerozumieme výhovorke pána Druckera, že nevie nájsť nového policajného prezidenta v radoch slušných policajtov, a to v priebehu pár dní,” doplnil Kolinský.

Podujatie sa skončilo tesne pred 19:00 po štátnej hymne.

V programe vystúpili:

  • Jana Kovalčiková (Slovenské komorné divadlo Martin)
  • Tomáš Turek (Divadlo Andreja Bagara v Nitre)
  • Barbora Bohušová (študentka)
  • Hudobné vystúpenie – Marián Petráš (Maj.Dur.)
  • Anna Lajmonová (novinárka, Tvrdošín)
  • Marek Kováčik (aktivista, MPK, Youth with a Mission)
  • Jiří Kolínský (aktivista, občianska iniciatíva L I P T O V)
  • Ján Mikuš (režisér, divadlo Gasparego)
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM