Tomáš Batiz Správy

Pozrite ako prví: Nové názvy ulíc v Mikuláši

Poslanci práve oklepli nové názvy ulíc. Pozrite si, kde ako sa budú volať jednotlivé novovybudované časti v Stošiciach a Palúdzke.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite ako prví: Nové názvy ulíc v Mikuláši
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Liptovský Mikuláš sa v ostatných rokoch prudko rozvíja, stavajú sa nové štvrte rodinných domov a bytoviek. V mestských častiach Palúdzka a Stošice si rozširujúca zástavba vyžiadala vznik ulíc, pre ktoré názvoslovná komisia na pracovnom stretnutí navrhla nové názvy. Informáciu potvrdila Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

„Do úvahy sme pritom brali geografické hľadisko lokalít. V Palúdzke pokračujeme pomenovaním nových ulíc po významných osobnostiach. V Stošiciach sme vychádzali z chotárnych a miestnych názvov územia,“ vysvetlila Dana Guráňová z mestského úradu.

V Palúdzke tak pribudne ulica Dušana Pálku, ulica Antona Droppu a Kračúnova ulica. V Stošiciach si obyvatelia nových domov poznačia Agrárnu a Lúčnu, novoročná pošta bude chodiť už aj na Nevädzovú ulicu.

Mestskí poslanci tieto názvy odobrili a používané budú od začiatku budúceho roka. „Z mestskej pokladne pôjde na osadenie uličných tabúľ približne 600 eur,“ dodala na záver Čapčíková.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM