Tomáš Batiz Správy

V Mikuláši sa chystá rekonštrukcia známej ulice: Pripravte sa radšej vopred

Rekonštrukcie v našom meste budú pokračovať aj počas najbližších týždňov. Vylepšenia a obnovy sa dočká Kukučínova ulica v mikulášskom Starom meste.

Ilustračný obrázok k článku V Mikuláši sa chystá rekonštrukcia známej ulice: Pripravte sa radšej vopred
Zdroj: TASR

V druhom polroku 2016 začnú práce na rekonštrukcii Kukučínovej v širšom centre mesta. Radnica chcela pôvodne obnoviť Bernolákovu. „Tohtoročná zmena vyplynula z dôvodu predpokladanej výzvy na výstavbu mestských cyklotrás, ktoré budú financované aj z eurofondov. Navrhovaná cyklotrasa totiž vedie Kukučínovou,“ pripomenul Miloš Berník z odboru výstavby mestského úradu.

Rekonštrukné práce na mikulášskej Kukučínovej ulici zahŕňajú obnovu vozovky novým živičným krytom, chodníky a tiež sa osadia nové uličné vpuste povrchových vôd. „Bol by som najradšej, keby všetky ulice a nie len starého mesta prešli takouto rozsiahlou rekonštrukciou. Stav Kukučínovej ulice je kritický a rekonštrukcia je nielen vítaná, ale aj potrebná. Vnímam to ako ďalší krok k zlepšeniu života v Starom meste,“ povedal Matej Géci, poslanec mestskej časti Staré mesto.

Projektované rozpočtované náklady predstavujú 373-tisíc eur, ale môžu byť nižšie po verejnom obstarávaní dodávateľa. „Bernolákova sa bude riešiť v závislosti od financií v tomto, alebo nasledujúcich rokoch,“ dodal Miloš Berník.

foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM