Tomáš Batiz Správy

V Mikuláši sa chystajú viaceré rekonštrukcie: Je na zozname aj vaša ulica?

Na rok 2017 má radnica pripravených až 35 akcií, ktoré sa dotýkajú opráv chodníkov a rekonštrukcií ciest.

Ilustračný obrázok k článku V Mikuláši sa chystajú viaceré rekonštrukcie: Je na zozname aj vaša ulica?
Zdroj: Dnes24.sk

Tento rok sa mesto zameria najmä na bezbariérové úpravy chodníkov, ich vysprávky, výstavbu spomaľovacích prahov a zvyšovanie bezpečnosti chodcov na priechodoch pre chodcov. „V Okoličnom pred základnou školou sa napríklad chystá rekonštrukcia chodníka vrátane autobusového nástupišťa,“ informuje Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Obnovia chodníky na Podbrezinách

Ako ďalej povedala hovorkyňa, radnica dokončí chodník na Rachmaninovom námestí po ul. Janoškovu, na Podbrezinách kompletne obnovia chodníky vo vnútroblokoch na Slivkovej ulici a Žiarskej ulici. Chodník sa zrekonštruuje aj pri Materskej škole na ul. Vranovskej v Palúdzke. V Demänovej na Kernovej a Janoškovej stavebnými úpravami vybuduje samospráva spomaľovacie prahy.

Zvýši sa bezpečnosť chodcov

V Liptovskej Ondrašovej vznikne v križovatke na Mincovej ulici s Ondrašovskou ostrovček, ktorý ju sprehľadní a zvýši bezpečnosť chodcov. V Palúdzke pri škole na Demänovskej sa zasa dopravný ostrovček zúži, aby nespôsoboval dopravné zápchy. Na vyťažených priechodoch pre chodcov pribudnú svetelné dopravné gombíky. Zvýši sa tak bezpečnosť chodcov optickým zvýraznením priechodov. Okolo Váhu na cyklochodníku sa vybudujú pred jeho križovaním s cestami zábrany, aby boli cyklisti nútení spomaliť a nevyleteli do križovatky," dodala Čapčíková.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM