Tomáš Batiz Správy

V Mikuláši sa začalo čistenie mesta: Dobrovoľníci zbierali odpadky na Háj-Nicovô

Upratovaním vojenského cintorína na Háji-Nicovô a blízkeho okolia tejto vyhľadávanej lokality sa v piatok v Liptovskom Mikuláši začala dvojtýždňová etapa čistenia mesta.

Ilustračný obrázok k článku V Mikuláši sa začalo čistenie mesta: Dobrovoľníci zbierali odpadky na Háj-Nicovô
Zdroj: TASR

Svoje okolie budú v najbližších dňoch upratovať všetky mestské organizácie, školy, škôlky, aj jednotlivé mestské časti. Do čistenia Hája sa pustili desiatky dobrovoľníkov, ktorí boli rozdelení do šiestich lokalít – Jahodová ulica, horné parkovisko na Háji, pamätník na Háji a pri železničnom priecestí na Ulici kapitána Nálepku zbierali odpadky na poľnom chodníku smerom k Háju, popri železničnej trati, a upratali aj Cestu hrdinov smerom na parkovisko.

„Máme tu šesť skupín, ktoré sa počas dňa budú starať o čistotu a budú zbierať smeti. Vždy, keď človek niečo spraví sám, má k tomu iný vzťah, ako keď to za neho spraví niekto iný. Takto chceme ľuďom ukázať cestu, že sa o to svoje prostredie vedia starať aj sami a my ako mesto k tomu radi pomôžeme,“ priblížil pre Gabriel Lengyel z odboru životného prostredia a dopravy Mestského úradu v Liptovskom Mikuláši.

Zámerom akcie „Upracme si mesto“, ktoré v Liptovskom Mikuláši funguje už druhý rok, je odstránenie nedostatkov v meste po zimnom období. „Chceme zapojiť čo najširšiu verejnosť a zdá sa, že sa nám to v tomto roku podarilo lepšie ako vlani, v prvom ročníku tejto iniciatívy. Dúfam, že po týchto dvoch týždňoch bude čo najmenej kritiky, že tu je nejaký neporiadok, aj keď vždy je čo naprávať,“ doplnil liptovskomikulášsky primátor Ján Blcháč a pripomenul, že aj vlani sa na Háji Nicovô stretla pri čistení asi stovka ľudí.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM