Kultúra

V Mikuláši vypukne predvianočná nálada: Chystajte sa na Mikulášsky jarmok a Vianočné trhy

Ubehlo už 590 rokov odkedy Liptovský Mikuláš získal právo výročného trhu. Mikulášsky jarmok a Vianočné trhy síce až takú dlhú tradíciu nemajú, ale predvianočnou náladou sa tu určite môžete nakaziť.

Ilustračný obrázok k článku V Mikuláši vypukne predvianočná nálada: Chystajte sa na Mikulášsky jarmok a Vianočné trhy
Zdroj: Dnes24.sk

Prvé predajné stánky s najrôznejším tovarom privíta Mikulášsky jarmok vo štvrtok 4. decembra. Okrem ukážok práce remeselníkov a iných šikovných rúk budú trhovníci návštevníkom ponúkať tovar od výmyslu sveta. O kultúrny doprovod jarmoku sa v piatok 5. decembra postarajú Otto Waiter a Andrea Fischer-Uhríková, domáca kapela Spektrum, muzikálový recitál najkrajších piesní z legendárneho predstavenia Na skle maľované, kapela Rabat – Kabát revival, víťaz ceny Radio Head Awards z roku 2013 Korben Dallas, ako aj producentské duo z Mafia Corner. Slávnostné rozsvietenie stromčeka je na Námestí osloboditeľov naplánované o 18:15 hod.

Sobotný večer bude patriť agro-popovej domácej legende Barbarossa, reggae skupine Fuera Fondo a na záver to roztočí Polemic.

Vianočné trhy

Od 17. decembra hlavné mikulášske námestie rozveselia Vianočné trhy. Hlavnou atrakciou pre deti budú tento rok veľkoplošná snehová šmýkačka a drevený kolotoč. Až do 23. decembra sa o bohatý sprievodný program postarajú deti z mikulášskych materských škôl, športových krúžkov, vystúpi súbor Pramienok, prídu aj koníky, Šikovný trh, divadlo z Partizánskej Ľupče či Longital koncert v Diere do sveta.

„Pripravujeme aj verejnú dražbu darov od mikulášskych športovcov. Výťažok z nej bude venovaný detskému domovu v Liptovskom Hrádku,“ priblížila Martina Kaliská, organizátorka Vianočných trhov. To všetko s príchuťou punču, vianočných dobrôt a výrobkov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM