Tomáš Batiz Správy

V mikulášskej obci majú problém s kapacitou materskej školy: Dočkáme sa jej rozšírenia?

Kapacita materskej školy v liptovskej obci neďaleko Liptovského Mikuláša neumožňuje uspokojiť potreby všetkých rodičov. Vedenie samosprávy ju chce preto rozšíriť o jednu až dve nové triedy.

Ilustračný obrázok k článku V mikulášskej obci majú problém s kapacitou materskej školy: Dočkáme sa jej rozšírenia?
Zdroj: TASR

V obci neďaleko Liptovksého Mikuláša majú problem s kapacitou v materskej škole. Tento problém by sa v najbližšej dobe mohol vyriešiť. „Kapacita našej škôlky v Bobrovci je 62 detí, pričom v novom školskom roku z nich 22 odíde do základnej školy. V súčasnosti evidujeme už ďalších približne 40 žiadostí o prijatie dieťaťa. Keďže sa v septembri uvoľní len 22 miest, dokážeme uspokojiť potreby len 22 detí zo 40 žiadateľov. Ostatní rodičia budú musieť hľadať iné riešenie. Navyše obec sa stále rozširuje a je predpoklad, že sa počet žiadostí v budúcnosti ešte zvýši. Susedné obce zrušili svoje materské školy a o tú našu sa zaujímajú aj matky z okolia,“ povedal Ladislav Sedlák, starosta obce Bobrovec.

Prístavbu by chceli financovať z fondov Európskej únie. „Zodpovedne pripravujeme projekty, aby sme boli úspešní a prístavba sa u nás postavila. Radi by sme v nej zriadili minimálne jednu alebo dve triedy v závislosti od požiadaviek nielen rodičov z našej obce, ale aj susedných. Veríme, že keď projekty zodpovedne pripravíme, finančné prostriedky získame,“ doplnil Sedlák.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM