Slávka Kellová Rôzne

V novembri 12,5 % nezamestnanosť v okrese

Koncom novembra tohto roka Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Liptovskom Mikuláši evidoval 4 859 uchádzačov o zamestnanie. To predstavuje viac ako 12,5 % mieru nezamestnanosti v našom okrese.

Disponibilná miera, teda percento ľudí, ktorí by mohli do práce nastúpiť hneď, predstavovala hodnotu 11,02 %. V porovnaní s predchádzajúcim mesiacom je to mierny pokles. V októbri 2010 totiž 4 890 ľudí hľadalo nové zamestnanie, čo predstavuje 12,6 % registrovanú mieru nezamestnanosti. Až 31 uchádzačov o zamestnanie sa teda v novembri zaradilo do pracovného pomeru. Podľa Beaty Spriskovej, riaditeľky odboru nezamestnanosti v Liptovskom Mikuláši, za to môžeme vďačiť cestovnému ruchu: „Vzhľadom na to, že okres Liptovský Mikuláš je známy cestovným ruchom, uchádzači o zamestnanie si našli pracovný pomer najmä v tomto odvetví. No a veľa ľudí sa taktiež zamestnalo v novootvorenom obchodnom centre.“

S porovnateľným obdobím z minulého roka je situácia na pracovnom trhu v našom okrese o niečo lepšia. K 30. novembru 2009 mikulášsky úrad práce evidoval až 4 884 uchádzačov o zamestnanie. Tento počet sa uchádzal o 66 voľných pracovných miest. V novembri tohto roka ponúkali zamestnávatelia 131 voľných miest, najmä z oblasti služieb, cestovného ruchu, strojárskeho priemyslu a na pozície predavačky alebo obsluhy CNC strojov. V novembri tohto roka využívalo absolventskú prax 114 mladých ľudí.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM