Tomáš Batiz Správy

V Ondrašovej dokončili dopravný ostrovček: Zvýšenie bezpečnosti pre chodcov! VIDEO

V mestkej časti Liptovská Ondrašová došlo k zmene, ktorú si pochvalujú najmä chodci.

Ilustračný obrázok k článku V Ondrašovej dokončili dopravný ostrovček: Zvýšenie bezpečnosti pre chodcov! VIDEO
Zdroj: Dnes24.sk

Už dlhšie plánovaná rekonštrukcia križovatky v Liptovskej Ondrašovej je konečne hotová. Pri vstupe do mestskej časti čaká na vodičov dopravný ostrovček, ktorý komplikovanú križovatku spraví o niečo prehľadnejšou.

„Nový ostrovček končene po rokoch dovolí chodcom prejsť bezpečne cez križovatku. Pri jeho výstavbe sme sa snažili vyhovieť ľuďom. Do asfaltovej plochy sme pridali zeleň, ktorá skrášli aj okolie pred kostolom,“ skonštatoval Ľuboš Trizna, poslanec za danú mestskú časť.

Spriehľadnila sa doprava

Rekonštrukcia križovatky trala dva týždne a prebiehala za plynulej dopravy. Celkovo bolo na inováciu vyčlenených 10-tisíc eur z mestského rozpočtu. „Spriehľadnili sme ním dopravnú situáciu na križovatke Požiarnickej, Mincovej a Ondrašovskej a zvýšili tak bezpečnosť chodcov aj motoristov,“ informuje Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Nový šat okolo Papuče

V rámci veľkoplošných opráv miestnych komunikácií sa uskutočnila kompletná oprava chodníka od Vrlíkovej ku materskej škole. „Na tomto úseku sme vymenili aj asfaltový kryt na ceste,“ informoval Gabriel Lengyel z radnice. Na severnej vetve ulice mesto už minulý rok rekonštruovalo chodník ku Papuči, vďaka čomu dostala lokalita nový šat. „Po rekonštrukciách sa zvýši bezpečnosť chodcov a cestnej premávky,“ dodal.

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM