Tomáš Batiz Správy

V Palúdzke rekonštruujú hlavný ťah: Obmedzenia v doprave budú trvať 100 dní

Na hlavnom ťahu v mestskej časti Palúdzka začala očakávaná rekonštrukcia, ktorá si vyžiada aj obmedzenia.

Ilustračný obrázok k článku V Palúdzke rekonštruujú hlavný ťah: Obmedzenia v doprave budú trvať 100 dní
3
Galéria
Foto: Tomáš Batiz

Slovenská správa ciest začala s rekonštrukciou cesty I/18 od Palúčanského mosta po nemocnicu. Súčasťou rekonštrukcie jej aj rozšírenie a vytvorenie parkovacích miest, ktoré v súčasnosti parkujú len na nespevnenej krajnici.

“Práce sa realizujú za plnej premávky, ktorá bude koordinovaná prenosným dopravným značením. Rýchlosť je v danom úseku znížená na 30 km/h. Túto rekonštrukciu sme u správcu niekoľkokrát urgovali, sme preto veľmi radi, že sa konečne dostáva do realizačnej fázy,“ povedal Gabriel Lengyel z odboru dopravy na mestskom úrade.

Cestári budú na hlavnom ťahu spevňovať krajnice a v celom úseku budú frézovať súčasnú vrstvu komunikácie. “Pracovať sa bude na obnove krytu, vybudovanie nových konštrukčných vrstiev vozovky a úpravy šírkového usporiadania vodorovným dopravným značením na ceste I/18 v kritickom úseku medzi dvoma križovatkami. Betónová odvodňovacia prídlažba, ktorá sa nachádza na pravej strane vozovky bude vymenená v celej dĺžke opravovaného úseku,” zhodnotila Zuzana Hromcová, hovorkyňa Slovenskej správy ciest.

Rekonštrukciu realizuje košická spoločnosť Inžinierske stavby, ktorá ponúkla takmer 80-tisíc eur. Inovácia úseku by mala trvať 100 dní.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM