Tomáš Batiz Správy

V Palúdzke začne rekonštrukcia hlavnej cesty: Na aké obmedzenia sa musíme pripraviť?

Hlavný ťah a privádzač do centra mesta z cesty 1/18 v Liptovskom Mikuláši sa bude rekonštruovať. Práce si vyžiadajú aj dopravné obmedzenia.

Ilustračný obrázok k článku V Palúdzke začne rekonštrukcia hlavnej cesty: Na aké obmedzenia sa musíme pripraviť?
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Už budúci týždeň začne Slovenská správa ciest rekonštruovať cestu I/18 od Palúčanského mosta po nemocnicu. Súčasťou rekonštrukcie bude aj jej rozšírenie a vytvorenie parkovacích miest. V súčastnosti autá parkujú len na nespevnenej krajnici.

„Práce by sa mali realizovať za plnej premávky, ktorá bude koordinovaná prenosným dopravným značením. Túto rekonštrukciu sme u správcu niekoľkokrát urgovali, sme preto veľmi radi, že sa konečne dostáva do realizačnej fázy,“ povedal Gabriel Lengyel z odboru dopravy na mestskom úrade.

Cestári budú na hlavnom ťahu spevňovať krajnice a v celom úseku budú frézovať súčasnú vrstvu komunikácie. “Pracovať sa bude na obnove krytu, vybudovanie nových konštrukčných vrstiev vozovky a úpravy šírkového usporiadania vodorovným dopravným značením na ceste I/18 v kritickom úseku medzi dvoma križovatkami. Betónová odvodňovacia prídlažba, ktorá sa nachádza na pravej strane vozovky bude vymenená v celej dĺžke opravovaného úseku,” zhodnotila Zuzana Hromcová, hovorkyňa Slovenskej správy ciest.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM