Michal Paška Hokej

V šlágri kola výborný hokej s výhrou MHK 32

V pätnástom kole nadstavbovej časti prvej hokejovej ligy dnes hráči MHK 32 Liptovský Mikuláš privítali súpera z Piešťan. Po výsledku 3:2 sa vo výbornom stretnutí tešili z víťazstva.

Prvoligový šláger štvrtého a druhého tímu tabuľky priniesol opatrný, ale výborný hokej. Mikulášania chceli verných fanúšikov potešiť víťazstvom, čo proti kvalitnému tímu Piešťan nebola ľahká úloha.

Už od úvodu sa bolo na čo pozerať, akcie sa striedali na jednej i druhej strane. Po pár sekundách to skúšal domáci Paukovček, ale neuspel. V 6. minúte sa o slovo prihlásili aj hostia, Palko Mihálikovu strelu betónmi vyrazil. O päť minút mohol Piešťany poslať do vedenia Peško, domáci gólman potvrdil svoje kvality. Šancí neubúdalo, práve naopak, jednu z nich mal aj hráč MHK 32 Kuric, stalo sa tak v 14. minúte. V 19. minúte inkasoval Kadura osobný desaťminútový trest, no už o pár sekúnd sa Macík ukázal ako pravý bojovník. V páde prihral Paukovčekovi, ten posunul Matejkovi, ktorý sa nemýlil a bolo 1:0.

Úvod prostrednej časti hry poznačilo vylúčenie dvojice mikulášskych hráčov, domáci ho neprežili bez gólovej ujmy. V 24. minúte vyrovnával Hruška, stalo sa tak pri hre päť na štyri. Snaha Liptákov bola evidentná, prezentoval sa najmä skúsený Mravec, ale bez gólového efektu. Ten mu nakoniec priniesla 36. minúta, v ktorej poslal svoje farby do vedenia.

Záverečná tretina rozhodne nesklamala a diváci boli svedkami kvalitnej, i keď miestami zbytočne nervóznej hry. Každé z mužstiev chcelo strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Hostia v 52. minúte vyrovnali po góle Hrušku, stalo sa tak dokonca v oslabení. Mikulášania využili ďalšiu početnú výhodu a po Kuricovom góle naklonili v 53. minúte misky váh na svoju stranu.

Vo výbornom závere hostia odvolali brankára, no skóre sa už nemenilo. Mikulášski fanúšikovia tak mali dôvod na radosť. Hráčov odprevádzal z ľadu zaslúžený potlesk.

**Dušan Halahija, tréner Liptovského Mikuláša: **„S dnešným stretnutím som spokojný len z časti. Mali sme aj mŕtve miesta, hrať treba celých šesťdesiat minút. Výsledok je pre nás dobrý. Z našej strany bolo vidieť aj systémové veci, o ktoré sa snažíme na tréningoch. Čaká nás náročný týždeň, v ktorom odohráme štyri stretnutia.“

MHK 32 Liptovský Mikuláš – ŠHK 37 Piešťany 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) Góly: 19. Matejka (Paukovček, Macík), 36. Mravec (Valášek, Kledrowetz), 53. Kuric (Bartík, Pleva) – 24. Hruška (Pupák, Jánoš), 52. Hruška. **Liptovský Mikuláš: Palko – Holiga, Kledrowetz, Klepáč, Lištiak, Kokavec, Galko,Hyben, Devečka – Bartík, Pleva, Kuric, Macík, Paukovček, Kadura, Valášek, Mravec, Ďurný, Staroň, Piatka, Matejka. **Piešťany: Dzubina – Schneider, Urban, Mišura, Ručkay, Chylo, Pupák, Bokroš, Hruška, Filip, Lisoň, Bučka, Haring, Mihálik, Kolník, Mrázik, Peško, Jánoš, Mertel, Románek, Ďuriš.

foto: autor Vyjadrenie trénera sme doplnili o 20:03 hod,

hokej_lm_pn
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM