Tomáš Batiz Správy

V Stošiciach sa dočkali: Občanov čaká nová cesta a osvetlenie

Očakávaná inovácia v Stošiciach bude konečne realitou. Mesto plánuje nové osvetlenie a chodník.

Ilustračný obrázok k článku V Stošiciach sa dočkali: Občanov čaká nová cesta a osvetlenie
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Liptovskomikulášska radnica v týchto dňoch pripravuje majetkoprávne a projektovo výstavbu verejného osvetlenia a chodníka na Stošickej ulici do Stošíc. „V tomto roku vybavíme všetky náležitosti ako územné rozhodnutie a stavebné povolenie a v roku 2018 budeme akciu realizovať. Investíciou zaistíme vyššiu bezpečnosť chodcov na tomto momentálne neosvetlenom úseku," konštatoval primátor Ján Blcháč.

Na chodník nadviažu

Ako ďalej poznamenali vo vedení mesta, predstavitelia radnice v minulom týždni zorganizovali stretnutie so zástupcami spoločnosti AF CAR, ktorá pri Stošickej investuje prostriedky do svojej prevádzky. Z rokovania vzišlo, že súčasťou investície bude aj výstavba chodníka od cesty I/18 po vjazd do areálu podniku či rozšírenie križovatky I/18 a Stošickej. Chodník, ktorý v budúcom roku postaví mesto, bude nadväzovať na ten, ktorý zrealizuje AF CAR.

Rekonštrukcia križovatky

V rámci opráv, ktoré radnica chystá, bude aj úprava križovatky. „Spoločnosť rozšíri križovatku takým spôsobom, že tam budú odbočovacie pruhy doľava a doprava z bočnej cesty na hlavnú, čím sa zvýši aj bezpečnosť na tejto križovatke,“ skonštatoval Ján Sokolský z vedenia mesta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM