Správy

V ústrety cykloturistike: Cyklochodník by mal spojiť Liptovský Trnovec so Žiarskou dolinou

Liptovskomikulášska radnica chce ešte v tomto roku pokračovať v budovaní dávnejšie naprojektovaného cyklochodníka z Liptovského Trnovca do Žiarskej doliny. Najnovší - viac ako štvorkilometrový úsek s nákladmi na úrovni 700 000 eur by mal prepojiť dva najväčšie mestské sídliská.

Ilustračný obrázok k článku V ústrety cykloturistike: Cyklochodník by mal spojiť Liptovský Trnovec so Žiarskou dolinou
Foto: Slávka Kellová

„Pripravili sme dodatočnú žiadosť o nenávratný príspevok z eurofondov a pevne veríme, že bude zakrátko schválená. Po nevyhnutnom verejnom obstarávaní zhotoviteľa by sa stavebné práce mohli začať na prelome mája a júna. Nový cyklochodník by tak mohol byť hotový do konca roka,“ uviedol viceprimátor Jozef Repaský.

Tento úsek nadviaže na dva kratšie sprevádzkované na sídlisku Nábrežie. „Táto časť bude obrovským prínosom nielen pre rozvoj turizmu, ale aj pre oveľa bezpečnejšie prepravovanie sa množstva našich obyvateľov na bicykloch do práce, škôl, za nákupmi či rôznymi inými každodennými záujmami,“ skonštatoval Repaský.

V dohľadnom čase by mal cyklochodník pokračovať až do Žiarskej doliny. „Bolo by to prirodzené vyústenie mestského cyklochodníka, ktorý by nemal iba tak skončiť na sídlisku Podbreziny. Dúfam, že sa nám to za účinnej spolupráce všetkých zainteresovaných podarí a vybudujeme ďalší kus cyklotrasy okolo celých Tatier,“ dodal starosta neďalekých Smrečian Vladimír Šiarnik.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM