Slávka Kellová Rôzne

V Žilinskom kraji sneží. Cesty i horské priechody sú zjazdné

Cestári v Žilinskom kraji hlásia snehové prehánky, silnejšie aktuálne sneží v Makove a Novej Bystrici na Kysuciach a v Terchovskej doline. Všetky cesty aj horské priechody sú bez obmedzení a doposiaľ zjazdné.

Ako pre agentúru SITA ďalej uviedla Gabriela Miháliková z centrálneho dispečingu žilinskej krajskej správy ciest, cesty na Hornom Považí sú prevažne mokré, v Terchovej je ujazdený sneh do jedného a na horskom priechode Fačkov kašovitý sneh do dvoch centimetrov. Na Kysuciach sa na cestách nachádza nesúvislá kašovitá alebo ujazdená vrstva snehu do dvoch centimetrov. Na Orave a Liptove sú cesty I. a II. triedy mokré, komunikácie vo vyšších polohách pokryté dvoma až tromi centimetrami kašovitého alebo ujazdeného snehu. V Turci je väčšina ciest mokrá, na cestách III. triedy je miestami centimeter snehu.

Mokrá a prejazdná je aj cesta popod Strečno medzi Žilinou a Martinom, kde sa v piatok pravidelne očakáva zhustená doprava, prípadne až zápchy. Doprava na cestách v Žilinskom kraji je aktuálne plynulá, cestári nehlásia pre sneženie žiadne kolóny či neprejazdné úseky. Teplota vzduchu sa pohybuje od mínus jedného do mínus piatich stupňov Celzia.

zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM