Tomáš Batiz Futbal

V známom liptovskom mestečku plánujú vynovovať ihrisko: Pomoc s rekonštrukciou prisľúbila aj FIFA

Futbalisti v budú môcť čoskoro hrať futbal na vynovenom ihrisku. Mesto sa spolieha na dotáciu od futbalovej federácie.

Ilustračný obrázok k článku V známom liptovskom mestečku plánujú vynovovať ihrisko: Pomoc s rekonštrukciou prisľúbila aj FIFA
Zdroj: TASR

Výmenu povrchu za umelý trávnik chce mesto financovať z dotácie od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). „Máme potvrdené, že by sme dostali 150.000 eur. Teraz sa pripravuje projektová dokumentácia a všetky náležitosti ohľadom výmeny povrchu. Chceme to robiť preto, lebo je to takmer bezúdržbové, teda lacnejšie, no hlavným dôvodom je, že plánujeme pre prípravu športovcov vytvoriť vhodné podmienky aj v zimných obdobiach,“ povedal primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.

V ďalšej etape by chceli na ihrisku osadiť nové osvetlenie, následne by sa v zime dalo využívať pre bežecké lyžovanie. „Spravili by sme tam bežecké trate a ľudia by si na sídlisku mohli pokojne zabehať. V decembri je už o 16.00 h tma, dalo by sa to jemne nasvietiť,“ dodal. V prípade nepriaznivých klimatických podmienok by vedeli na ihrisku vyrobiť aj technický sneh. „Máme vedľa ihriska vlastnú studňu, takže so snehom by nemal byť problém,“ vysvetlil primátor.

Vedľa pôvodného ihriska plánuje vedenie mesta postaviť náhradnú futbalovú plochu s trávnatým povrchom. „Pôvodné ihrisko by sme posunuli smerom k tribúne a medzi bytovkami a ihriskom by vznikla nová plocha. Bola by menšia s rozmermi približne 70×40 metrov, ale veľmi dobrá pre tréningy juniorských a detských futbalistov,“ opísal svoje vízie. Finančné prostriedky na vybudovanie nového ihriska dá mesto z vlastného rozpočtu.

„Je tu ešte veľmi veľa nejasností ohľadom technológie či odvodnenia. Minulý týždeň sme sa boli pozrieť do Vysokých Tatier, kde robia rovnaké ihrisko. Chceli sme si vymeniť skúsenosti. Oni už sú pred kladením povrchu, plánujeme ísť ešte do Považskej Bystrice, kde už je ihrisko urobené a dúfame, že sa nám to podarí zrealizovať ešte v tomto roku,“ spresnil Tréger.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM