Slávka Kellová Samospráva

Veľká sála Domu kultúry sa otrasie v základoch: Čaká ju generálna rekonštrukcia

Viac ako 680 000 eur pôjde na budúci rok do prestavby veľkej sály liptovskomikulášskeho Domu kultúry (DK). Vďaka cezhraničnej spolupráci Slovenska a Poľska sa vymenia sedačky, drevené obloženie či dôležité časti javiska.

Ilustračný obrázok k článku Veľká sála Domu kultúry sa otrasie v základoch: Čaká ju generálna rekonštrukcia
Zdroj: Dnes24.sk

Spoločne s kultúrnym stánkom v Liptovskom Mikuláši sa prestavby dočká i dom kultúry v poľskom meste Jaslo. „Spolupráca v rámci cezhraničného projektu bude okrem stavebných prác spočívať i v spoločných kultúrnych podujatiach a workshopoch. Vyčlenených je na to 25 000 eur,“ uviedla Jana Kormaníková, projektová manažérka mesta Liptovský Mikuláš.

Rekonštrukčné práce, ktoré by mali byť hotové do septembra budúceho roka, by mali zahŕňať výmenu sedačiek, podlahových plôch a dreveného obloženia zásuvných stien. „Na javisku by sa mala vymeniť opona, vrátane motorických ťahov, kobercová podlahová krytina a doplniť by sa malo scénické efektové osvetlenie. Časť prostriedkov pôjde do inovácie vzduchotechniky,“ opísal riaditeľ DK René Devečka.

V rámci projektu sa mestu preplatí časť vlastných investícií, ktoré vyčlenilo na opravu sociálnych zariadení. „Nakoľko je rekonštrukcia toaliet pri veľkej sále súčasťou projektu, som rád, že sa mestu touto cestou môže vrátiť 45-tisíc eur,“ dodal primátor mesta Alexander Slafkovský.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM